Vermogensadvies op maat

januari 19, 2016 Uit Door jellevanstaveren

Beleggen kost veel tijd. Het is bijna een dagtaak om alle actuele beursstanden en ontwikkelingen in de gaten te houden. Naast dagelijkse werkzaamheden is dit voor veel mensen niet haalbaar. Dit snappen vermogensbeheerders. Daarom kunt u het uitzoekwerk door hen laten uitvoeren maar wel zelf de beslissingen nemen. Dit is mogelijk met vermogensadvies.

Wat is vermogensadvies

Vermogensadvies is een vorm van beleggen waar u zelf de touwtjes in handen hebt. U krijgt advies van een adviseur maar neemt zelf de beslissingen. Een adviseur kan een vermogensbeheerder of een bank zijn. Deze adviseurs doen al het uitzoekwerk voor u: van research en analyse tot advies geven, maar u neemt zelf de beslissingen.

Kiezen van een vermogensbeheerder

Bij het kiezen van een vermogensbeheerder moet vooral uw gevoel goed zijn. De drie belangrijkste aspecten zijn hierop van toepassing, namelijk: vertrouwen, persoonlijkheid en onafhankelijkheid.

U moet zeker weten dat uw vermogen in goede handen is bij uw adviseur. Vertrouwen is daarom één van de belangrijkste aspecten bij het uitkiezen van een vermogensbeheerder of bank. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw vermogensbeheerder op de hoogte is van de actuele economische ontwikkelingen, beurskeursen en financiële mogelijkheden en dat uw vermogen in goede handen is.

Het persoonlijke aspect speelt ook een grote rol bij het uitkiezen van een vermogensbeheerder. Het advies moet afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie. Hier wordt gekeken naar bijvoorbeeld uw vermogenssituatie en uw doelen. Gebaseerd op dit advies kunt u zelf een beslissing nemen.

Naast persoonlijkheid en vertrouwen is onafhankelijkheid belangrijk. De partij waar u naartoe gaat voor advies moet onafhankelijk zijn. Dit betekent dat de vermogensbeheerder het advies niet in een bepaalde richting zal sturen. U wilt natuurlijk dat het advies gebaseerd is op uw persoonlijke situatie en het meeste rendement. Niet op afspraken tussen de vermogensbeheerder en een derde partij.