Vakantie in de Costa Blanca in Spanje

augustus 13, 2014 0 Door Vakantie

Ervaar het gezonde klimaat van de Costa Blanca. Het zuidelijke deel van de Costa Blanca is één van de gezondste plaatsen op de aarde. De Wereld Gezondheidsorganisatie en plaatselijke artsen bevestigen deze verklaring. Astma- en reumapatiënten geven aan dat ze zich veel beter voelen bij een verblijf in deze streek. Ook mensen met hart en vaatziekten en allergieën geven aan zich veel beter te voelen.

Het bergachtige binnenland houdt de wind weg van de kustlijn. Hierdoor heeft de Costa Blanca een heerlijke temperatuur, het hele jaar door. In de winter is de temperatuur tussen de 15 en 25 graden en in de zomermaanden ongeveer 30 graden.

Hierdoor is de Costa Blanca zeer geschikt voor een winterverblijf of zomervakantie! De beste keus voor een verblijf in Spanje.

U kunt goedkoop een appartement, penthouse of villa huren in Spanje. Een retour ticket vanuit Nederland kost ongeveer 100 euro, en het huren van een auto kost ongeveer 70 euro per week.
Door een huis te huren kunt u altijd uw eigen gang gaan, heerlijk tot rust komen en genieten van uw zeezicht op zonneterras of balkon.

Het leven in zuid Europa is een stuk goedkoper als in het noorden van Europa. Zo kunt u voordelig boodschappen doen in de supermarkt, een drankje doen met of zonder gezelschap op de boulevard of een leuke activiteit beleven.

Het bergachtige gebied is prima geschikt voor wandelaars. U zult mooie gebieden en leuke dorpjes treffen. Met de auto is dit ook een prachtige rit om te rijden. Bezoek de watervallen eens, mooie kerken en meer…

Vergeet zeker de mooie stranden niet. U kunt heerlijk genieten van prachtige zandstranden en de warme zee.

Bent u er nog niet helemaal klaar voor? Bekijk meer bezienswaardigheden in de Costa Blanca.