Tuinhekken

oktober 18, 2015 0 Door Egbert

Er zijn veel verschillende keuzes op het gebied van hekwerken voor in de tuin, vaak aan te passen op uw wensen. Zo kunt u kiezen voor een houten, ijzeren en composieten hekwerk. Hieronder vallen weer allemaal verschillende varianten, voor elk wat wils.

Houten tuinhek
De goedkoopste en makkelijkste variant is een houten hekwerk. Deze is redelijk eenvoudig te installeren en wordt daarom ook vaak zelf gedaan. Houten tuinhekken worden gemaakt van geïmpregneerd hout, wat ervoor zorgt dat het hout niet gaat rotten en er geen schimmel ontstaat. U kunt ervoor kiezen om uw houten hekwerk nog een kleurtje te geven. Houdt er dan wel rekening mee dat u dit bij moet houden.

IJzeren tuinhek
De ijzeren varianten van een hekwerk in de tuin vragen ook weinig onderhoud, mits deze gecoat is. Coaten houdt in dat er poederverf wordt aangebracht op het hekwerk en deze wordt vervolgens gebakken. Bij ijzeren hekwerken kunt u kiezen voor een spijlen- en sierhekwerk. Een spijlenhekwerk is een wat modernere variant en een sierhekwerk is meer klassiek.

Composieten tuinhek
Composiet is een kunststof, stevig en licht. In een composieten tuinhek kunnen allerlei vormen en patronen gemaakt worden als composiet nog vloeibaar is. Vaak ziet u composieten hekwerken met een houtpatroon, daardoor lijkt het op een houten tuinhek maar heeft het de voordelen van een composiet tuinhek.

Doe-het-zelf of specialist
U kunt een hekwerk voor in de tuin aanschaffen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt en zelf plaatsen of u kiest ervoor om een specialist in te huren. In bouwmarkten vindt u veelal kant-en-klare tuinhekken en via een specialist kunt u een tuinhek compleet naar uw wens aan laten passen. Als u niet exact weet hoe u een hek in uw tuin moet plaatsen, kunt u dit beter overlaten aan een specialist. Dit scheelt u veel pijn en moeite en u weet zeker dat het goed staat.