Sportief op de fiets

januari 15, 2015 0 Door cousine

Neem jij nog gewoon voor allerlei kleine stukjes de auto? Dat kan echt niet meer. Het is niet goed voor het milieu en ook voor je eigen gezondheid kun je beter zo vaak als je kunt met de fiets gaan.

Mensen zijn gemakzuchtig. Ze denken er niet bij na als ze voor alles en nog wat de auto nemen. Zo wordt het nooit wat met het milieu. En wat dacht je van ouders die hun kindertjes altijd met de auto naar school brengen? Daarmee dwingen ze gewoon de andere ouders om ook hun kindertjes naar school te brengen met de auto omdat het daar zo druk is met auto’s. Terwijl je, als iedereen zijn kinderen naar school zou brengen met de fiets, dit probleem niet zou hebben. Het heeft tevens als voordeel dat je lekker even buiten bent en in beweging bent. Bovendien leren kinderen ervan als ze zelf mogen fietsen naast vader of moeder. Naar de middelbare moeten ze sowieso gaan fietsen. Dan is het toch wel handig dat ze enige ervaring op hebben gedaan in het verkeer.

Voor het woon werk verkeer zou het ook beter zijn als meer mensen sportief de fiets zouden pakken. Dat kan gewoon met een dames- of herenfiets. Voor een wat chiquere fiets zou Sensa fietsen kunnen overwegen. Het is wat duurder maar dan heb je wel een mooie fiets.

Buiten het ritje naar je werk kun je natuurlijk ook recreatief fietsen. Als het weer meewerkt dan kun je heerlijk fietsen in Nederland. Vooral in de provincies buiten de Randstad kun je weer helemaal nieuwe energie op doen door alleen maar rond te fietsen en te genieten van het schitterende landschap. In Drenthe bijvoorbeeld vind je een oase van rust als je door de uitgestrekte heidevelden fietst en de dromerige dorpjes.