Snelle glasvezelverbinding

Snelle glasvezelverbinding

maart 26, 2021 Uit Door Joyce Bouwman

Als je een nieuwe internetverbinding wil in je huis, dan zullen er een aantal stappen genomen moeten worden. Als je bijvoorbeeld kiest voor de glasvezelverbinding, dan moet je in ieder geval kijken of je een glasvezelverbinding in de straat hebt liggen, als dit niet het geval is, dan is het haast onmogelijk om een betere verbinding te hebben. Ligt er wel een glasvezelverbinding in de straat, dan zal je ook een FTTH nodig hebben om de beste verbinding in huis te hebben. Mocht je dit hebben, dan pas kan je genieten van een sterk verbeterde internetverbinding.

De voordelen van de glasvezelverbinding

Als je een FTTH-kabel hebt en de glasvezelverbinding in de straat aanwezig. Dan kan je genieten van een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een snellere internetverbinding. De pagina’s worden nu eenmaal sneller geladen en dat maak het internet dus een stuk sneller. Je kan meer doen in dezelfde beschikbare tijd. Ook wordt de internetverbinding een stuk stabieler door onder andere de FTTH. Nu heb je misschien nog weleens last van een storing, maar door gebruik te maken van de glasvezelverbinding is de kans op een storing een stuk minder.

Snel website laden

Door de snellere internetverbinding zullen websites ook sneller geladen kunnen worden. Daar kun je als ondernemer rekening mee houden als je een website laat maken door een webdesignbedrijf. Er is dan namelijk gewoon meer mogelijk hoewel je er altijd voor moet zorgen dat de laadtijd van de site in orde is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de images die moeten worden ingeladen niet te groot zijn en dat er geen onnodige scripts geladen moeten worden, dat kan allemaal relatief veel laadtijd kosten. Maar het embedden van een video op de juiste manier mag geen probleem zijn bij een snelle glasvezelverbinding.

FTTH

Ik heb het al een paar keer over de FTTH-kabel. FTTH staat voor Fiber to the house. Het is dus een tussenverbinding van de straat tot jouw huis. Zo kan jij genieten van een prima internetverbinding bij jou in huis. De glasvezelverbinding in je straat, dat wordt aangelegd door de gemeente en hoef je dus zelf niks voor te doen.

Specialisten

Er zijn een aantal specialisten die alles weten van internetverbindingen en glasvezel. Mocht je nu niet weten hoe je aan een FTTH-kabel moet komen? Dan kan je bij deze specialist aankloppen. Je hoeft er niet helemaal voor naar een winkel, maar je kan ook gewoon naar de website gaan voor alle informatie en producten.