Je huis goed de verkoop in

Je huis goed de verkoop in

april 24, 2021 Uit Door Joyce Bouwman

Een van de belangrijkste bij het verkopen van je huis is het ‘opmaken’ van je huis. Je gaat je huis zo mooi mogelijk aankleden, zoals een makelaar zou zeggen. Je zal de inrichting, vaak tijdelijk, aanpassen zodat je huis aantrekkelijker wordt voor veel huizenkijkers. Na een bezoekje aan je huis moeten ze denken dat het een perfect huisje is voor hun, waarin ze kunnen doen wat zij willen. Dan zijn er vaak een paar handigheidjes die je kunt gebruiken tijdens het opmaken van je huis om deze kijkers tot deze mening te overhalen. Daarom zijn hier een paar van die tips. Natuurlijk kun je ook eerst verbouwen waarbij je de kamers in het huis opknapt. Een keuken met een achterwand van glas of een mooie glazen douchewand doet bijvoorbeeld wonderen.

Ruimtelijke sfeer

Een van de belangrijkste eisen die een potentiële koper heeft is dat het een ruim huis is. Je moet dus duidelijk maken dat je woning erg ruim is. Dit kun je gemakkelijk doen door alleen de nodige meubels te laten staan en alle andere overbodige poespas, zoals vele beeldjes en vazen weg te halen. Alles wat je wel wilt bewaren maar je niet kunt gebruiken tijdens huisbezichtigingen kun je opslaan in een tijdelijke opslag. Spullen die je in je nieuwe huis ook niet kunt gebruiken kun je het beste gelijk weggooien. Een andere handig truc voor het creëren van een ruimtelijke sfeer is door zoveel mogelijk lichtinval te hebben. Dit zorgt ervoor dat je kamer veel ruimer lijkt en geeft vaak ook een positief gevoel.

Neutrale meubels

Meubels zijn een erg belangrijke factor bij het opmaken van je huis. Je moet namelijk een erg neutrale inrichting hebben. Potentiële kopers hoeven niet jouw persoonlijke inrichting te zien. Het is veel beter om een inrichting te hebben die bij iedereen past. Het kan nodig zijn dat je dan veel nieuwe en tijdelijke meubels aan moet schaffen. Het is dan erg slim om kartonnen meubels te kopen. Deze zijn erg goedkoop en ze hoeven toch niet te functioneren. Je kan werkelijk alles van karton kopen. Een complete keuken, een hele woonkamer, of alleen een simpele poef. Online kan je alle benodigde kartonnen meubelstukken vinden en ze zijn erg handig voor huisbezichtigingen. Het is de ideale optie voor iemand die zijn huis probeert te verkopen.

De bestemming van de kamer

Wanneer een potentiële koper je huis bekijkt, wil hij graag weten wat er allemaal mogelijk is met het huis en specifieker nog met een kamer. Het is daarom belangrijk dat de functie van een kamer erg duidelijk is. In een slaapkamer staan alleen de slaapkamer gerelateerde meubels, zoals een bed en een klerenkast. Een berging is geen duidelijke functie. Deze kun je beter tijdelijk veranderen in een thuiskantoor en een rommelzolder kan je bijvoorbeeld veranderen in een logeerkamer. Daarnaast is het erg handig als je een kamer een multifunctionele bestemming kan geven. Zo kun je een studeerkamer en een logeerkamer combineren met een opklapbed. Dit laat aan de huizenkijker zien dat er meerdere mogelijkheden met de kamer zijn.