Genieten van de Natuur rondom Lille

Genieten van de Natuur rondom Lille

maart 16, 2021 Uit Door Joyce Bouwman

Lille is een geweldige culturele stad met een rijke historie. Tijdens de 2e wereldoorlog was Lille een van de meeste onderdrukte steden. Het was er geen pretje om te leven. Maar rondom Lille is het anders. In Frankrijk is een mooie natuur en vanwege de bergachtige landschappen is het erg leuk om te gaan wandelen in een van de natuurgebieden in Frankrijk.
Er zijn diverse gebieden in Frankrijk waar je kunt wandelen. Uiteraard kun je wandelen in de Franse Alpen. Het heeft een adembenemend mooie natuur en het is geschikt voor teambuilding van een bedrijf tot een gezellige familie-uitje. Kamperen in de bossen en genieten van de ongerepte natuur. Ook voor de echte avonturiers is het een uitdaging. Ga kajakken door de snelstromende rivieren en ontdek de Franse Alpen vanaf het water. Verborgen grote, sluiproutes en enkele dieren of amfibieën.

Kamperen

Ook kamperen hoort uiteraard tot de mogelijkheden. Lekker in je slaapzak in de vrije natuur in je tentje genieten van de buitenlucht. Er zijn diverse campings waar je kunt kamperen maar Frankrijk kent wel voorschriften wat betreft overnachten in de vrije natuur.

Wijn en natuur

Voor de echte wijnliefhebber is het een leukere uitdaging om naar de Bourgogne te gaan. Dit ligt midden in Frankrijk, ten zuidoosten van Parijs. Het is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als België. De Bourgogne bestaat uit verschillende gedeeltes, namelijk Yonne, Côte-d’Or, Saônne-et-Loire en Nièvre. Dit gebied is ideaal voor een “wijnvakantie”.
Tot 1477 strekte het huidige Bourgogne uit tot in het Noorden van Nederland. Echter is er naar eigen weten veel veranderd. En is het nu vol gebouwd met huizen en wegen. Echter zijn er nu nog genoeg redenen om naar de dit gebied te gaan. 1 daarvan is de Morvan. Dit is een van de grootste gebieden en werd in 1970 als beschermd gebied bestempeld. Over het algemeen zijn de bergen in de Bourgogne niet hoger dan 150 meter, maar in het gebied Morvan is de hoogste berg gemeten op 900 meter. Dit geeft een waanzinnig uitzicht en weer een reden om als avontuur dit gebied te bezoeken.

Vliegtickets

Vliegen naar een natuurgebied is een handige optie die tijd bespaard. Aangezien niemand te veel wil betalen voor haar vliegtickets kan er worden gekeken op een vliegticket aanbieder. Als u de auto op Schiphol wilt parkeren raadden wij u aan om een kijkje te nemen op www.parkerenschiphol.nl. Heeft u vragen over dit gebied of wilt u meer weten over een van onze andere bestemmingen stuur ons dan gerust een mailtje en wij helpen u de bestemming die voor u het meest geschikt is te vinden.