Snel veel geld verdienen?

Snel veel geld verdienen?

augustus 14, 2019 Uit Door Joyce Bouwman

Wie wil dat niet? Heel snel veel geld verdienen. Een kleine investering, met weinig risico, maximaliseren tot misschien wel miljoenen aan winst binnen een relatief korte tijd. Dit klinkt als een fantasie, daarin tegen is het een realiteit voor vele. Rijden in een Rolls Royce en even shoppen in Beverly Hills met een privé Jet, zoals wereld DJ Afrojack dat doet. Een muzikant zoals Justin Bieber of een voetbalster als Lionel Messi en een succesvolle zakenman als Donald Trump. Deze iconen hebben veel tijd, geld en energie moeten stekken om in de positie te zitten waar ze nu zijn. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. In dit internet tijdperk zijn er mogelijkheden, waarmee je relatief snel veel geld kunt verdienen, zonder overdreven investeringen en benodigde talenten.

Pixel reclame van Alex Tew

Sommige ideeën om geld te verdienen zijn zo eenvoudig, dat het bijna moeilijk is. Britse student Alex Tew is een goed voorbeeld. Hij staat bekend om zijn pixel reclame. Het is een website gelanceerd in 2005, bestaande uit een pagina, waarop bedrijven kunnen adverteren. De kosten? Omgerekend circa 1 Euro per pixel, met een maximum tot 1.000.000 pixels. Alex had gedacht op een mooi bedrag om zijn studie te financieren. Hij schreef er een blog over en post social media berichten. Het idee en zijn beweegreden hebben ervoor gezorgd dat de site massaal gedeeld werd in diverse media. Al snel werd er geadverteerd en had Alex binnen een maand 8.000 Euro weten binnen te halen. Binnen een jaar tijd had hij bijna 1.000.000 Euro omzet behaald. Geld binnenhalen om zijn studie te financieren is de beweegreden geweest om het idee tot uitvoering te brengen. Zal zijn idee ook succesvol zijn geweest als hij niet een dergelijke beweegreden had? Zijn initiatief is de basis voor wat wij nu ‘crowdfunding’ noemen. Een methodiek om vrijwillig geld in te zamelen bij mensen ten behoeve van een sociaal of maatschappelijke doeleinde. Geld verdienen of winst maken is geen geldig motief voor crowdfunding. Het moet (bijna) een maatschappelijk doel dienen. Alex Tew is hiervan een voorbeeld.

Miljonair worden door Youtube

Als onderdeel van Google, verdiend Youtube geld aan adverteerders, display advertising genoemd. Het geld kom binnen doordat iedereen gratis video content kan plaatsen op de site. Als een video of kanaal populair is tonen diverse adverteerders interesse, van grote merken zoals de ING Bank, KLM, Zilverenkruis Achmea en kleinere lokale ondernemingen. De advertenties krijgen de bezoekers te zien, afhankelijk van het thema van de video en zoek historie van o.a. Youtube en Google. Grote banners en kleine banners, een commercial die je wel en niet weg kunt klikken. Vertoningen en clicks op advertenties leveren geld op voor jouw. Tenminste als je er in slaagt maandelijks relevant video content te maken en publiceren waar men interesse in heeft. Denk aan het Nederlandse Youtubekanaal van StukTV of Enzo Knol. Een Nederlandse video vlogger, met inmiddes ruim een miljoen aan abonnees. Bijna dagelijks publiceert hij video’s. Hij verdiend circa 10.000 Euro per maand, door video views, kanaalabonnees en vertoningen met clicks op advertenties en commercials. Hiernaast ontvangt hij cadeau’s van rote sponsoren. Inmiddels heeft hij een biografie gepubliceerd en heeft hij een management team achter zich, dat elk maand voor meer winst moet zorgen. Denk aan commercials op televisie en betrokkenheid bij bijvoorbeeld een stichting. Wat hij nu verdiend is moeilijk te zeggen, aangezien er teveel variabelen zijn. De kosten zijn laag en ook de production value stelt vaak helemaal niks voor. Dus wat moet jij doen? Maak een Youtubekanaal aan, activeer een Adsense account, publiceer periodiek content en zorg maandelijks voor minimaal een miljoen aan views. Op het internet zijn tal van handleidingen te vinden met beknopte instructies.

Geld sparen of beleggen

Als je geld verdiend of wilt verdienen kan je het geld sparen op een spaarrekening. Over het spaargeld ontvang je rente. Het percentage rente dat je ontvangt is afhankelijk met welke financiële dienstverlener je een spaarrekening afsluit. Wil je de meeste rente behalen? Dan is het verstandig dergelijke geldzaken te vergelijken. Het nadeel van sparen is dat je vermogensbelasting moet betalen. Daarom kan het een verstandige keuze zijn geld direct weer te investeren. Denk hierbij aan beleggen in aandelen. Dit kan je uitbesteden of je kan het zelf doen. Een andere interessante beleggingsvorm is het investeren in vastgoed.

Wat betreft aandelen Online is software te vinden waarmee je beleggen eenvoudig kunt leren. In het begin leer je diverse termen en ga je met fictief geld aan de gang. Op deze manier doe je enigszins praktijkervaring op, zodat je in de praktijk effectief kunt beleggen met rendement. Alleen de online leren beleggen in niet voldoende. Je zal daadwerkelijk in de praktijk aan de gang moeten gaan en het vak moeten leren met vallen en opstaan. Feeling voor vraag en aanbod in diverse branches en kennis van diverse bedrijven werkt in zijn voordeel. Je kan namelijk eerder voorspellen wat een aandeel doet: wordt het meer of minder geld waard?