Simpele app Yo krijgt meer functionaliteiten

augustus 14, 2014 0 Door Roel Kuipers

De applicatie, Yo, is de laatste weken vaak in het nieuws geweest. Het leek een beetje een eendagsvlieg die snel van alle smartphones verwijderd zou worden, maar de app krijgt nog steeds voldoende belangstelling. Miljoenen gebruikers hebben Yo al op hun telefoon geïnstalleerd en met de nieuwe update probeert het bedrijf meer mensen aan te trekken. Er zijn een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

Voor de lezers die Yo niet kennen, zullen we eerst wat extra uitleg geven. Het is eigenlijk een heel simpele applicatie waarmee je enkel “Yo” kunt sturen naar vrienden / volgers. Volgens de makers is er meer tekst niet nodig en zou je met dit woord alles kunnen zeggen. Je zou dit makkelijk kunnen blind typen, maar dat is niet mogelijk. Yo is enkel te versturen via een knop.

De applicatie zou voldoende potentie hebben, alleen is het nog niet helemaal duidelijk wat dit gaat in houden. Vermoedelijk hebben de ontwikkelaars een eenvoudige app gelanceerd die ze steeds verder zullen uitbouwen. Onlangs hebben enkele bedrijven 1,5 miljoen dollar geïnstalleerd zodat men Yo kan uitbreiden.

Welke vernieuwingen krijgt Yo?

Het wordt na de update mogelijk om het Yo account wat meer te personaliseren. Zo kunnen gebruikers een profiel aan maken en wordt het mogelijk om een foto te uploaden. Daarnaast wordt het mogelijk om van meer aspecten een bericht te ontvangen. Je kunt straks instellen dat je een update krijgt van een website die je volgt.

De meeste websites zijn op de Verenigde Staten gericht en zullen wij dus niet kennen. Hopelijk wordt het makkelijk om Nederlandse sites toe te voegen, zodat het mogelijk wordt om écht relevante notificaties te ontvangen. Verder wordt het ook mogelijk om een link bij te voegen aan een “Yo”, wat een beetje jammer is.