Een luxueuze, maar goedkope vakantie in Frankrijk, kan dat?

augustus 14, 2014 0 Door Stark

Steeds meer mensen kiezen er voor om tijdens hun vakantie gebruik te maken van een iets luxueuzere accommodatie. Steeds vaker denkt men immers dat men eigenlijk niet op vakantie hoeft te gaan wanneer het er niet met zekerheid beter is dan thuis. Jammer genoeg heeft echter lang niet iedereen voldoende financiële mogelijkheden om bijvoorbeeld een luxueuze vakantie in Frankrijk te boeken, althans niet wanneer men deze vakantie in het hoogseizoen wenst te beleven. Toch kunnen ook deze mensen zonder probleem genieten van een luxueuze vakantie in één van de mooiste landen van Europa. Hoe? Lees snel verder en ontdek hoe ook jij jouw volgende vakantie op een veel luxueuzere manier kan doorbrengen zonder veel geld te betalen!

Luxueuze steden aan de Côte d’Azur

Hoewel er ook in met name de Provence verschillende luxueuze plaatsen terug te vinden zijn is het voornamelijk de populaire Côte d’Azur die de meest mondaine badplaatsen herbergt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan populaire steden zoals Nice en Cannes, maar ook het nabijgelegen Monaco en bijvoorbeeld Antibes zijn beslist een bezoekje meer dan waard. Verblijven in Nice, Cannes en Monaco vergt eigenlijk nagenoeg altijd een stevig budget, maar waarom bijvoorbeeld niet eens kiezen voor een vakantie in het iets minder bekende Antibes? Deze nochtans zeer mooie en gunstig gelegen stad beschikt over een aantal uitstekende accommodaties die net iets goedkoper zijn dan de meeste andere hotels en vakantievilla’s in de buurt. Ook wanneer je graag een appartement voor je volgende vakantie wenst te boeken is dat absoluut geen enkel probleem. Heb je met andere woorden een iets beperkter budget, maar wil je toch graag een leuke vakantie beleven aan de prachtige Côte d’Azur? Dan kan een verblijf in Antibes voor jou de perfecte oplossing betekenen!

Op vakantie buiten het hoogseizoen

Van populaire vakantielanden en bestemmingen weten we dat het prijskaartje vaak sterk afhankelijk kan zijn van de periode van het jaar waarin de vakantie wordt geboekt. Tijdens de traditionele zomermaanden juni, juli en augustus is de vraag naar een (luxueuze) accommodatie in het zuiden van Frankrijk sowieso een flink stuk groter dan in de rest van het jaar. Bijgevolg heeft dat zo zijn invloed op de prijzen die door bijvoorbeeld eigenaars van luxe vakantievilla’s gevraagd worden. Toch kan het wel degelijk anders, want ook in het najaar is het bijvoorbeeld vaak prima vertoeven aan de Zuid-Franse kust. Tijdens de maanden september en oktober ligt het prijskaartje van een verblijf echter aanzienlijk lager in vergelijking met de zomermaanden waardoor het ook voor mensen met een beperkter budget perfect mogelijk wordt om een luxueuze vakantie in het zuiden van Frankrijk te boeken.

Last minute Frankrijk boeken

Wil je graag kunnen genieten van een echt mondaine en luxueuze vakantie in Frankrijk, maar heb je slechts een zeer beperkt budget voor handen? In dat geval kan je ook altijd nog kiezen voor bijvoorbeeld een last minute vakantie. Een last minute naar Antibes kan je bijvoorbeeld vaak boeken tegen een zeer interessante prijs, maar dat geldt ook voor de andere steden in de buurt. Wanneer je, je kan aanpassen aan de reisdata van de verschillende last minute vakanties, dan zijn we er absoluut zeker van dat je een erg mooie en luxueuze vakantie in Frankrijk kan beleven tegen een uitermate interessante prijs!