Samsung of toch een Sony smartphone?

augustus 8, 2014 0 Door bas

Zowel Samsung als Sony zijn de laatste jaren steeds bekender geworden als de producent van kwalitatief uitstekende smartphones. Sony heeft zelfs een hele nieuwe bedrijfsmentaliteit ontwikkeld, waarbij het bedrijf van plan is om minimaal elke 6 maanden een nieuwe smartphone aan te kondigen. Natuurlijk is Samsung op dit moment een van de grootste producenten van smartphones, om de 4 maanden kunnen we ongeveer een nieuwe telefoon verwachten van deze producent. Binnenkort zullen de twee producenten met een nieuwe smartphone op de markt komen, namelijk de Samsung Galaxy Alpha en de Sony Xperia Z3.

Samsung Smartphone kopen

Samsung zou ervoor hebben gekozen om vroegtijdig een nieuwe smartphone aan te kondigen, omdat concurrent Apple in september ook met een nieuwe smartphone de markt zal gaan betreden. De Galaxy Alpha zou een ware ‘iPhone 6-killer’ moeten gaan worden en daarbij de verkoopcijfers van Samsung drastisch bevorderen. Ondanks dat Samsung altijd aardig goed in het beschermen van producten voor de release, weten we ondertussen toch al wel aardig wat we van deze smartphone kunnen gaan verwachten. De Galaxy S5 had een beeldschermformaat van 5-inch, naar verwachting zal het beeldscherm van de Alpha toch weer een stukje kleiner zijn. Over de verkoopprijs van dit nieuwe toestel is helaas nog weinig bekend.

Sony’s nieuwe smartphone

De Xperia Z3 van Sony zal de langverwachte opvolger gaan worden van de Z2 die eerder dit jaar werd uitgebracht. De Xperia reeks blijkt een gigantisch groot succes te zijn, waardoor Sony ervoor heeft gekozen om op de korte termijn met een nieuwe smartphone op de markt te gaan komen. Naar verwachten zal de producent ook een ‘Compact’ variant aan gaan kondigen, dat is de Z3 met een kleiner beeldscherm. Naar verwachting zullen de twee nieuwe Sony smartphones in september 2014 worden aangekondigd, waardoor we ze nog in 2014 in Nederland kunnen verwachten. Bent u ook zo benieuwd?