Relaxt op vakantie in Spanje

januari 21, 2015 0 Door cousine

Een vakantie in Spanje is altijd heerlijk. Je kunt er genieten van het aangename klimaat en de heerlijke zandstranden. Spanje is niet voor niets een van de favoriete vakantiebestemmingen van veel Nederlanders. Als je meer wilt dan alleen maar zon en zee dan kun je er ook nog van de kunstwerken genieten van de vele beroemde Spaanse kunstenaars.

Als je op zoek bent naar cultuur dan zit in Spanje op de goede plek. Ga bijvoorbeeld naar Barcelona en laat je verwonderen door de kunst van Gaudí. Je moet in ieder geval naar de Sagrada Familia en Parc Guëll zijn geweest om mee te kunnen praten. Voor de rest heb je in Barcelona nog veel meer musea en volop shopping mogelijkheden. Ook in de avonduurtjes kun je je er goed vermaken met vele restaurants en andere uitgaansmogelijkheden.

Ben je toe aan rust dan kun je het beste naar de bekende strandbestemmingen gaan buiten het hoogseizoen. Vaak is het buiten het hoogseizoen nog prima weer en je kunt van alle faciliteiten gebruik maken die in het hoogseizoen zo verschrikkelijk druk zijn. Dat is dan ook de reden dat er veel gepensioneerde Nederlanders altijd graag overwinteren in Spanje. Benidorm is zo’n plaats waar de gepensioneerden graag naar toe gaan. Het is daar voor deze mensen ook extra gezellig want zij vinden daar andere gepensioneerden waarmee zij gezellig kunnen omgaan. Er worden bingo avonden en handwerk clubjes georganiseerd. Als ik gepensioneerd was, zou ik het wel weten. Lekker in de warmte gezellig vertoeven terwijl het hier in Nederland rotweer is.

Ook het eten in vakantie Spanje is heerlijk. Je moet er alleen even rekening mee houden dat zij er andere tijden op na houden. Zo eten zij tussen de middag, tijdens de siësta, een uitgebreide warme maaltijd waarna ze wat gaan rusten. In de avond eten ze nog een keer maar dan een lichte maaltijd.

 

kijk ook eens op Vliegen naar Malaga