Relatiegeschenk als cadeau

Relatiegeschenk als cadeau

april 12, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Relatiegeschenken geven als cadeau aan uw personeelsleden, klanten of zakenrelaties. Een cadeau voor het vieren van een jubileum van het bedrijf, kerstcadeau of als geschenk bij het behalen van specifieke doelstellingen. Met een geschenk laat je iemand weten dat hij of zij belangrijk voor u is, waardoor je een positieve indruk maakt op de betreffende persoon. Het geven van een geschenk is onderdeel van customer relationship management en promotie. Hoe kies je het juiste relatiegeschenk?

Originaliteit

Zorg voor een cadeau dat aansluit bij de producten, diensten of missie van het bedrijf. Richt uw bedrijf zich op ICT en vernieuwde software of technologie? In dat geval zijn technische gadgets een gepast geschenk bij het bedrijf. Kom niet aanzetten met een muismat of kalender. Nuttige producten als geschenk, maar niet origineel en in overvloed aanwezig. Hierdoor is de kans groot dat het aan de kant geschoven wordt.

Ken de klant

Weet aan wie je het cadeau als geschenk geeft. Gaat het hierbij om personeelsleden, zakenrelaties of (potentiële) klanten? Welke leeftijdsgroep en interesses heeft de doelgroep? Hoe meer je weet over de doelgroep, des te beter je het geschenk kan afstemmen op de doelgroep. Als het gaat om een cadeau voor bestaande klanten, die je wilt stimuleren een herhaal aankoop te doen, is een relatiegeschenk onderdeel van de marketingstrategie en een manier om een aankoopbeslissing te stimuleren. Een cadeau aan het bestuur van het bedrijf of personeelsleden heeft dit doel niet. Je wilt hen laten zien dat zij belangrijk zijn. In de meeste situaties geeft u een cadeau aan personeelsleden tijdens kerst.

Relatiegeschenk tips

Een kerstpakket bestaande uit Franse delicatesse met uit wijnen en hapjes zijn niet origineel, desondanks wordt het wel vaak gewaardeerd. Bedrukte mokken met het bedrijfslogo zijn andere veelvoorkomende geschenken, die het altijd goed doen. Gadgets zijn de nieuwe trend, ook al kan je met gadgets de plank snel mis slaan. Hierdoor blijft het cadeau op tafel liggen of beland in de prullenbak. Hier enkele tips.

Op het strand of op vakantie muziek luisteren vanuit je telefoon. Om het muziek te versterken zijn er milieuvriendelijke versterkers, gemaakt van karton. De Power Skin Spare One is een gsm om te gebruiken als noodtelefoon in een medicijnkast. Foto’s maken doet de jongste generatie graag, vooral een oude look van polaroid camera’s. Geef daarom een polaroid camera als relatiegeschenk. Tablets en smartwatches zijn populair gadgets, maar zitten in een hoger prijssegment.