Prostate Center Europe

februari 23, 2015 0 Door Sophie

Veel mannen worden elk jaar geconfronteerd met prostaatklachten, dit kan van kleine klachten uitlopen tot zeer ernstige klachten. Vaak voorkomende klachten van de prostaat die regelmatig voorkomen zijn bijvoorbeeld:

–          Niet goed je plas kunnen ophouden en daardoor vaak naar de WC moeten om te plassen.

–          Tijdens het plassen moet je relatief lang wachten voordat de plas komt.

–          Branderig gevoel tijdens het urineren.

–          Nadruppelen nadat je al klaar bent met plassen (denk hieraan ook bijvoorbeeld aan druppels plas in de onderbroek).

Naast bovenstaande prostaatklachten kunnen er natuurlijk nog meer klachten voorkomen, wanneer een man last heeft van de prostaatklachten kan het verstandig zijn om een onderzoek van de prostaat te ondergaan. Bij Prostate Center Europe is het mogelijk om de prostaat te laten onderzoeken doormiddel van een urologisch onderzoek, dit kan vaak op zeer korte termijn worden uitgevoerd. Naast urologische onderzoeken is het ook mogelijk om terecht te kunnen voor een behandeling van prostaatkanker. Prostate Center Europe beschikt over maar liefst 3 daVinci robots waarmee prostaatkanker zeer nauwkeurig kan worden verwijderd. De operatierobot biedt verschillende voordelen zoals:

–          Speciaal 3-dimensioneel zicht die met dankzij de robot kan worden weergeven, hiermee kan alles tijdens de operatie veel beter worden bekeken, naast dit zicht kan er ook tot 10 tot 20 keer worden vergroot waardoor je structuren van de verschillende weefsellagen goed kunt zien.

–          De instrumenten die aan de robot zitten zijn helemaal vrij in het bewegen, hierdoor kunnen de instrumenten vrij bewegen en zijn ze niet beperkt zoals een menselijk lichaam wel is.

–          Met behulp van de speciale robot kan je zeer kleine en fijne bewegingen maken waardoor je veel preciezer kunt opereren.

–          De robot heeft geen last van de menselijke tremor (menselijke trillingen van de hand).

 

Operatie met daVinci robot

Prostate Center Europe is het grootste en meest ervaren davinci operatiecentrum van Europa. De daVinci-methode is een relatief nieuwe operatie technologie waarbij gebruikt wordt gemaakt van een speciale robot.

 

Vergoedingen

De behandelingen bij Prostate Center Europe worden vrijwel altijd vergoed door de zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoedingen is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

 

De locatie

Prostate Center Europe is gevestigd net over de grens in Duitsland in de plaats Gronau, dit ligt ongeveer vijf minuten van de Nederlandse grens. Elk jaar komen veel Nederlanders naar PCE toe voor het ondergaan van een prostaatonderzoek of een behandeling van prostaatkanker.