Parkeerschijf kopen

november 19, 2014 0 Door Hanss92

Wat is een parkeerschijf en waar kan ik die kopen?

Wat kan ik met een parkeerschijf en waarom zou ik die aanschaffen? Een parkeerschijf is een blauwe schijf die gebruikt wordt in auto’s om aan te geven hoelang je ergens al geparkeerd staat. Er zijn verschillende plekken in steden en dorpen in Nederland waar je deze moet gebruiken. Bij geen of verkeerd gebruik kan men hiervoor een boete krijgen.

Waar moet ik een parkeerschijf gebruiken?

Een parkeerschijf dient gebruikt te worden in een zogenoemde blauwe zone. Een blauwe zone is vaak een bepaald gebied in een stad of dorp waar veel autos rijden en waar dus ook veel parkeerplaatsen moeten zijn. Omdat parkeerplaatsen in dit kleine Nederland niet oneindig zijn is het eerlijk tegenover andere weggebruikers dat iedereen evenveel tijd krijgt om ergens te parkeren. Het is immers associaal om ergens een hele dag te parkeren terwijl meerdere mensen hun auto kwijt moeten. Daarvoor zijn de blauwe zones bedacht. Een blauwe zone wordt altijd aangegeven als je erin rijdt. Vaak met een blauw bord met daarop aangegeven hoelang je er mag parkeren met de blauwe parkeerschijf. In de meeste gevallen is dit 1 of 2 uur.  De parkeerplekken worden vaak aangegeven met een blauwe stoep.

Hoe moet ik een parkeerschijf gebruiken?

Een parkeerschijf is voorzien van een draaischijf met daarop alle uren van de dag. Zodra je aankomt op de parkeerplek geef je aan hoelaat je daar aankwam. Dit geef je aan door de draaischijf te draaien op het tijdstip. Hierin mag een speling zitten van een kwartier. Je mag na de plaatsing van de parkeerschijf dus afhankelijk van de zone, 1 of 2 uur parkeren. Op deze manier kan de parkeerwacht zien of jij nog binnen de bepaalde tijd zit.

Waar kan ik een parkeerschijf kopen?

Een blauwe parkeerschijf kan je kopen bij http://www.blauweparkeerschijf.nl. Hier vind je de Europese parkeerschijf die je overal mag gebruiken.