Het beste ontbijt om af te vallen

november 17, 2014 0 Door danielle

Wat is het beste ontbijt om mee af te vallen, en welke fouten kun je maken bij het ontbijt? In dit artikel lees je wat je het best kunt eten, meer informatie over een onderzoek naar ontbijten en wat je absoluut niet moet doen.

Onderzoek naar ontbijt

Een Israëlisch onderzoek onder ongeveer 100 dames heeft uitgewezen dat een groot ontbijt effectiever is om mee af te vallen dan een mager ontbijt. De richtlijn was ongeveer de helft van het aantal calorieën dat je in een dag eet, in de ochtend te nuttigen. Tijdens het afvallen verlaag je het aantal calorieën dat je per dag eet naar zo’n 1400-1500 calorieën. Bij het ontbijt eet je dan zo’n 700 calorieën. Hierbij geeft een ontbijt dat rijk is aan eiwitten het beste resultaat. Onder testgroepen, waarvan de één 500 calorieën had voor het ontbijt, en de ander 700, viel de groep met het ‘grotere ontbijt’ zo’n 2,5 keer zoveel af.

Lees hier meer over het beste ontbijt voor afvallen.

Yoghurt

Verschillende ontbijten zijn goed om mee af te vallen. Eén van de opties is ontbijten met yoghurt. Yoghurt, vers fruit en bijvoorbeeld muesli vormen een gezonde start van de dag. Bij het ontbijt is het wel van belang deze fouten niet te maken:

  • de vetarme / meest magere / dieet yoghurt gebruiken: wees alert op de inhoud van de verpakking. Vetvrije yoghurt is vaak op smaak gebracht met suiker. Kijk daardoor altijd achterop de verpakking wat er geschreven wordt over vet en koolhydraten. De dieet-versie is niet altijd de meest gezonde versie.
  • teveel extra’s toevoegen: een andere vergissing is teveel gezonde voeding te eten. Extra noten, veel fruit.. alles wat in overdaad is, is niet per se gezonder. Let daarom op porties en eet niet teveel.

Wil je graag afvallen en zoek je meer informatie over dit onderwerp? Bezoek dan www.lijnwijzer.nl voor de laatste trends, dieetproducten en handige tips.