Ooglaserbehandeling vergoed door zorgverzekering?

Ooglaserbehandeling vergoed door zorgverzekering?

september 24, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Verzekeringen, we hebben er allemaal mee te maken. Voor veel zaken kun je een verzekering afsluiten zodat je bij schade de kosten die gemaakt worden vergoed kunt krijgen. In Nederland ben je bijvoorbeeld verplicht om in ieder geval een basis zorgverzekering af te sluiten. Zou je niet verzekerd zijn voor zorgkosten dan zouden de gevolgen niet zijn te overzien. Je zou bijvoorbeeld bij een moeilijke operatie in de meeste gevallen de kosten niet zelf kunnen dragen. Omdat je uit zoveel zorgverzekeringen kunt kiezen is het handig om een aantal tips te krijgen bij het zoeken van de juiste verzekering. In dit artikel willen we het hebben over het kiezen van de juiste zorgverzekering als u een ooglaserbehandeling wilt ondergaan.

Vergelijken loont

Omdat er veel verschillende aanbieders van zorgverzekeringen zijn is het aan te raden om een vergelijking te maken. Dit kun je het beste doen voordat je een zorgverzekering af sluit. Verzekeraars hebben vaak wel soortgelijke verzekeringen maar de polisvoorwaarden en de kosten die je voor deze verzekeringen betaald kunnen veel van elkaar verschillen. Door te vergelijken kun je zelf de beste keuze maken. Zeker bij een speciale behandeling als een ooglaserbehandeling is het verstandig om goed te vergelijken en te onderzoeken door welke verzekering de behandeling vergoed wordt.

Lees goed de polisvoorwaarden door

Zeker bij speciale medische behandelingen zoals bijvoorbeeld een ooglaserbehandeling in een oogkliniek is het aan te raden om goed te informeren of en zo ja hoeveel er van de behandeling wordt vergoed. De behandeling wordt niet vergoed uit de basis maar in bepaalde gevallen wel vanuit een aanvullende verzekering. Bij een ooglaserbehandeling wordt met behulp van een laser uw oog zodanig behandeld dat u weer zonder bril kunt zien. Maar juist omdat als alternatief een bril of contactlenzen worden gedragen wordt de behandeling niet altijd geheel vergoed.

Online verzekering afsluiten

Als je eenmaal een aanvullende zorgverzekering hebt gevonden die de ooglaserbehandeling vergoed, kunt u in veel gevallen de zorgverzekering online afsluiten. Je kunt dan in de meeste gevallen onder andere online bekijken wat je gedeclareerd hebt en hoeveel eigen risico je hebt verbruikt.

Vraag hulp

Als je zelf geen keuze kunt maken voor de juiste verzekering of als je niet weet waar je op moet letten dan kun je het beste om hulp vragen. Online kun je hulp krijgen bij verschillende websites waar je verzekeringen met elkaar kunt vergelijken maar het is ook mogelijk om naar een plaatselijk verzekeringskantoor te gaan om je te laten voorlichten.

Controleer jaarlijks

Tot slot is het aan te raden om jaarlijks de verzekeringen te controleren. Is het pakket dat je afneemt nog wel geschikt en ben je voldoende verzekerd met de verzekeringen die je afneemt. Want ook al moet je om de zoveel tijd bijvoorbeeld je ogen laten laseren, ieder jaar weer veranderen de polisvoorwaarden en tarieven van de verschillende zorgverzekeraars. Vergelijken loont in veel gevallen.