Kookeiland in de keuken?

Kookeiland in de keuken?

mei 28, 2022 Uit Door Joyce Bouwman

Wanneer je veel kookt en ook veel tijd doorbrengt in je keuken dan is een kookeiland toch wel een droom. Wanneer je dit in je keuken hebt maak je natuurlijk van je keuken wel een centrale plek. Koken, ontbijten, dineren is een sociaal gebeuren in ieder huishouden.

De favoriet, het kookeiland!

Een kookeiland wordt ook wel een keukeneiland genoemd. Dit is dan ook al jarenlang een hele populaire keukenopstelling. Nu denkt iedereen dat het komt omdat het praktisch en luxe is maar het geeft ook een kans voor zitmogelijkheden. Dan kan je koken en kletsen met een wijntje erbij. Natuurlijk is de ruimte ook wel heel erg belangrijk. Tijdens het koken wil je graag voldoende ruimte hebben om je eten te bereiden maar waar je ook je keukengerei op kan leggen tijdens het koken.

Wat zijn de mogelijkheden van een kookeiland?

Wanneer je graag een kookeiland wilt hebben moet je weten dat het niet iedere ruimte daarvoor geschikt is. Een kookeiland kan je het beste in een grote keuken laten plaatsen. Er moet per slot van rekening wel om het eiland heen gelopen kunnen worden. Nu zijn er heel veel mogelijkheden wanneer je een kookeiland in je keuken zou willen. Een kookeiland met een bar is natuurlijk wel zo gezellig maar wanneer je veel van koken en bakken houdt wil je ook graag een groter werkblad. Enkele mogelijkheden zijn dan ook:
● Kookeiland en bar: Wanneer je een kookeiland met bar neemt wordt dat de gezelligste plek in huis
● Kookeiland met tafel: Op deze manier vergroot je de mogelijkheden in de keuken. De keuken wordt één geheel.
● Kookeiland met opbergruimte: Wanneer je van koken houdt is het altijd fijn dat je voldoende opbergruimte in je keuken hebt. Je kunt kiezen voor lades maar ook voor kastjes. En daarbij kan je ook nog een kastenwand maken wanneer de keuken groot genoeg is.
● Kookeiland met spoelbak en kookplaat: dit is een mooie optie wanneer je meerdere functies wilt aan het kookeiland. Nu kun je alles doen binnen handbereik.

Afmetingen van een kookeiland

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om een kookeiland te nemen is het belangrijk dat je wel de juiste afmetingen neemt. Je wilt natuurlijk wel voldoende loopruimte hebben om het kookeiland maar ook weer niet te veel. De ideale bewegingsruimte is één tot één meter twintig. Wanneer de keuken een grote oppervlakte heeft, kan je natuurlijk altijd een groot kookeiland kiezen. Maar er is ook de mogelijkheid om nog een kastenwand te maken.

Comfortabel koken met een kookeiland

Als je het over comfortabel koken hebt dan is het kookeiland daar zeer geschikt voor. Vooral wanneer je een open keuken hebt dan komt het kookeiland heel goed tot zijn recht. Met een kookeiland heb je voldoende werkruimte, beweegruimte en om alle apparatuur kwijt te kunnen die je wenst in de keuken. Een kookeiland is er natuurlijk ook voor de kleinere keukens. Daar zijn ook voldoende mogelijkheden voor. Het kookeiland is centrum van je huis waar het gezin samenkomt.