Komt Apple binnenkort ook met een auto?

mei 30, 2015 0 Door Roel Kuipers

Elon Musk, de ceo van het automerk Tesla, zou het naar eigen zeggen geweldig vinden als Apple een eigen auto gaat bouwen en op de markt brengt. De geruchten gingen al langer dat Apple een speciaal team heeft samengesteld om zelf een elektrische auto op de markt te brengen. Dit zou zij met ongeveer tweehonderd man bewerkstelligen. Volgens de geruchten moesten we gelover dat er de elektrische auto van Apple in 2020 op de markt komt. Op woensdag 27 mei heeft Apple bevestigd inderdaad actief te zijn in de auto-industrie en aan een elektrische auto te werken. Niemand van Apple heeft eerder gereageerd op de geruchten, maar hints waren er genoeg gegeven.

Bonussen

Musk zegt totaal niet bang te zijn dat dat hij medewerkers verliest aan Apple, omdat het de afgelopen jaren zelfs andersom was: veel medewerkers van Apple zijn juist naar Tesla gekomen. De ceo van Tesla heeft echter begin dit jaar aan Bloomberg gemeld dat juist wel bang is om medewerkers te verliezen, omdat Apple bezig is om Teslamedewerkers te lokken naar het concurrerende bedrijf. Musk zou bonussen hebben voorgesteld tot wel een kwart miljoen euro als ze blijven.

Apple

Apple zegt zelf dat een auto het ultieme mobiele apparaat is. Het merk staat vooral bekend om haar muziekapparaten, smartphones, horloges en heeft nu haar focus verlegd. De ambitie van Apple is om de totale autoindustrie te veranderen. Je kunt al gebruik maken van een infotainmentsysteem van Apple, genaamd CarPlay. CarPlay zorgt ervoor dat alles van je iPhone wordt geprojecteerd op het dashboard van de auto waar je in zit. Er zijn al veel gegadigde autofabrikanten die graag CarPlay willen integreren in hun auto’s. Denk daarbij aan Hyundai, Ford en GM. Mensen die geïnteresseerd zijn in shortlease particulier of het kopen van de auto moeten nog even wachten. Wanneer de auto van Apple op de markt komt is namelijk nog niet duidelijk, dus dat nog wel even duren!