Kapotte telefoon repareren of nieuwe kopen?

Kapotte telefoon repareren of nieuwe kopen?

december 18, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Een keertje gaat het gebeuren, je smartphone gaat kapot of beschadigd een onderdeel. Al gauw denk je aan een vervangend model maar wees gerust, een mobiele telefoon repareren is zo gedaan en voor de prijs heb je ook nog eens originele onderdelen.

En dan is het zover, je hebt je telefoon laten vallen voor de zoveelste keer maar deze keer is die echt beschadigd. Je hebt dan een nieuw scherm nodig of behuizing en eventueel een nieuwe camera. Onderdelen die jezelf niet zo een, twee, drie vervangt maar met een bezoek aan de reparateur kom je een heel eind.

Voordelen repareren

Het repareren van mobiele telefoons is tegenwoordig een koud kunstje door voor speciale telefoon reparatie services. De voordelen door dit te doen zijn:

  • snelle service
  • onderdelen zijn altijd aanwezig
  • originele onderdelen
  • scherpe prijzen want de concurrentie is moordend

Vooral dat laatste zorgt voor veel beweging als klant om te kiezen voor een telefoonreparatie ipv. een nieuwe telefoon kopen of rond blijven lopen met de schade.

Meest voorkomende schade

De meest opgelopen schade aan smartphones die makkelijk te repareren zijn worden snel gerepareerd waar de reparateur vaak de originele onderdelen voor heeft. Doordat dit de meest routine telefoon reparatie klussen zijn is de markt vooral hierop gericht en kun je voor een goede prijs makkelijk je telefoon laten repareren:

  • scherm
  • accu input
  • koptelefoon aansluiting
  • camera voor en achter
  • behuizing

Zelfs als je telefoon total loss is dan kunnen deze telefoon reparatie winkels een goed alternatief bieden voor het kopen van een nieuwe telefoon. De refurbished telefoon markt is booming omdat gangbare modellen smartphones als tweedehands worden aangeboden die volledig gereviseerd zijn en je krijgt hierom dan ook vaak een garantie van maximaal 12 maanden.

Soorten telefoons

Zeker bij een iPhone reparatie of Samsung reparatie worden goede service gegeven omdat dit de meest voorkomende merken zijn die gebruikt worden. Er zijn zelf winkels die puur alleen al op iPhone reparatie gericht is.

Het is dan ook goed om te weten dat de telefoonreparatie business echt voor elk merk aanwezig is en dat hier originele onderdelen bij worden gebruikt om de opgelopen schade of kapotte onderdelen te vervangen.