Is de krant ouderwets?

maart 2, 2015 0 Door robbertjee

Wellicht heeft u het zichzelf ook wel afgevraagd; ‘Is de krant ouderwets’? Het is immers een stuk papier wat altijd een dag te laat op de deurmat valt. U heeft het nieuws reeds gezien op de televisie, u bent het tegengekomen op internet of uw smartphone gaf u het laatste nieuws door. Wat voegt een kranten abonnement tegenwoordig nog toe?

Dit is precies het probleem waar alle krantenuitgevers op proberen in te spelen. Ze vragen zich telkens af hoe ze de krant met de tijd kunnen laten meegaan. Dit gebeurd onder andere door het introduceren van digitale abonnementen waarmee wordt ingespeeld op de vraag naar direct nieuws. Na een inlog staat al het nieuws voor je beschikbaar, de volgende ochtend kan je het op je gemak nog even teruglezen want dan ligt de ouderwetse versie van de krant inmiddels op de deurmat.

De kranten weten zich ondanks teruglopende verkoopcijfers goed staande te houden. Van sommige kranten stijgt de oplage zelfs nog! Het is natuurlijk ook wel lekker wakker worden, een bakje koffie een broodje en een krant erbij. Een heerlijk begin van de dag.

Om ┬áhet verkoopcijfer van de kranten op pijl te houden gebruiken de dagbladen diverse acties en lokkertjes. Zo wordt er gebruik gemaakt van diverse proefabonnementen die heel voordelig worden aangeboden, denk hierbij aan een AD abonnement of een abonnement op het NRC. Daarnaast worden er schitterende welkomstgeschenken weggegeven bij de verschillende abonnementen. Denk hierbij aan practhige kado’s zoals telefoons, tablets, Staatsloten en koffiemachines.

Nu zijn al die prachtige kado’s niet eens nodig om u over de streep te trekken want wellicht heeft u al een krant. Aan de andere kant is het natuurlijk ook jammer als dit stukje nostalgie verloren gaat. De krant bestaat immers al honderden jaren, zouden de volgende generaties dit prachtige stukje nostalgie ook nog kennen?