Huidverzorging, de basis verzorging.

november 26, 2014 0 Door cvdijken8

De verzorging van onze huid behoord al vele eeuwen tot de standaarden van de mens. Het is niet alleen goed voor onze huid om deze te onderhouden en te verzorgen, maar het geeft ons ook een gevoel van weldaad en luxe.

Huidverzorging kent vele vormen en principes, van reiniging tot serums en masker, maar wat is nou de basis verzorging die goed is voor elke huid en het maximale uit onze huid haalt met een minimale inspanning. In dit artikel gaan we proberen je daar meer informatie over te geven.

De basis huidverzorging kent volgens onze huidspecialisten van Careforskin.nl 3 stappen. Reiniging, Tonifiëren en Hydrateren.

Reiniging van de huid.

Huidverzorging begint en eindigt bij een schone huid. Door ons leefmilieu worden we blootgesteld aan vervuiling en andere negatieve invloeden op onze huid. Willen we de conditie van de huid optimaal houden is reiniging één van de basisprincipes. Met de reiniging van de huid verwijderen we huid vuil van onze huid, zoals make-up, vuil en overtollig talg en vet. De huid wordt schoon, de poriën open en de huid kan weer vrij ‘ademen’.

Tonifiëren van de huid.

Tonifiëren van de huid doe je met een lotion. De lotion, vaak op basis van alcohol verwijdert de laatste restjes van het reinigingsproduct en het vuil wat is overgebleven na de reiniging. Na het tonifiëren van de huid is deze vrij van vuil, vet en talg en klaar voor de laatste stap.

Hydrateren van de huid.

Na het reinigen en tonifiëren van de huid, voelt deze vaak een klein beetje trekkerig aan. Dit komt doordat het beschermlaag van talg en vet van de huid is verwijdert. Om de huid hiervan te herstellen is het belangrijk de huid te voorzien van een hydraterende en beschermende laag. Dit doen we door een dag of nachtverzorging aan te brengen. De ingrediënten in deze verzorging herstellen de huid en voorzien deze van voldoende vochthoudende ingrediënten.

De huid is nu gereinigd en getonifieerd, hiermee hebben we de huid in optimale conditie gebracht op te functioneren. Met de hydratatie van de huid leggen we een beschermende laag over de huid heen en voorzien we de huid van voldoende ingrediënten om zich te voeden.

Deze drie stappen zijn de basis voor de verzorging van de huid. De producten voor een optimale verzorging van je huid zijn te vinden op de webwinkel voor huidverzorging Care for Skin.