Hostingpartij kiezen voor je nieuwe website

Hostingpartij kiezen voor je nieuwe website

april 15, 2020 Uit Door Joyce Bouwman

Er zijn veel hosting-partijen die WordPress-hosting aanbieden. Wat veel mensen niet weten is dat je vaak helemaal geen specifiek pakket nodig hebt om websites te kunnen hosten. Ook kan het voordelig zijn om je domeinnaam en hosting bij verschillende partijen te regelen.

Goedkope hosting vergelijken

Goedkope domeinnamen

De meeste hosting-partijen bieden ook domeinnamen aan, maar niet allemaal. Sommige hosters bieden echt alleen hosting aan (speciaal voor WordPress), en geen registratie van domeinnamen.

Na het registreren van je domeinnaam kun je de DNS-records (of nameservers) van je domeinnaam laten verwijzen naar de partij waar je je website gaat hosten. De goedkoopste aanbieder van domeinnamen in Nederland is Vimexx.

Beste hosting voor je WordPress-website

Naast Vimexx zijn er nog andere partijen die een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding bieden, zoals Versio. Daar heb je pakketten voor meerdere websites, zoals het geavanceerde pakket waar zo’n tien websites kunnen worden gehost.

Bij sommige andere hostingpartijen zijn de prijzen aanzienlijk hoger, maar als je een webshop hebt (waarbij laadtijd en uptime cruciaal zijn) denken we dat je dat bedrag er gemakkelijk uit haalt. Bovendien zijn de servers van de duurdere aanbieders speciaal ingericht voor WordPress-websites, zodat je website zo snel mogelijk geladen wordt en zo min mogelijk offline is. Een snelle webshop is ook onmisbaar voor de conversie.

Sommige pakketten bieden ook onbeperkt dataverkeer en opslagruimte aan. Als je een website van 10GB hebt kan het dus zelfs voordeliger zijn om voor de duurdere hostingpartij te kiezen.

De mooiste website moet voorzien zijn van de mooiste laadtijd

Gezien het feit dat website snelheid een van de belangrijkste rankingfactoren aan het worden is, is het zaak om hier de volle aandacht aan te schenken. Het begint bij de bouw van een technisch perfecte website. Partijen zoals Telstar Web kunnen hiervoor een betaalbaar en technisch feilloos fundament leggen.

Conclusie

Om domeinnamen te registreren maken we zelf gebruik van Vimexx. De prijzen zijn ontzettend laag en het Versio-systeem werkt redelijk intuïtief. Als je je “online portemonnee” vult kun je de domeinnamen ook automatisch laten verlengen. Daarnaast is het mogelijk om domeinnamen in categorieën in te delen.

Let heel goed op technische zaken zoals de performance, uptime als support.