Heb jij hulp nodig bij het afvallen?

augustus 11, 2014 0 Door Beheer

Heel veel mensen proberen af te vallen aan de hand van methodes zoals diëten. In ons land vormt dat overgewicht een groot probleem. Zware mensen willen gewicht verliezen op een zo snel mogelijke en gemakkelijke manier. In dit artikel is aandacht voor drie vormen van afvallen, namelijk het verminderen van calorieën, veel beweging en diëten. Dit artikel is geschreven voor dikke mensen die voornemens zijn om op korte termijn af te slanken en nog zoekend zijn naar manieren die kunnen helpen.

5 kilo afvallen

Bij kilo’s verliezen is beweging van het grootste belang. Zonder beweging is het een stuk lastiger om gewicht te verliezen en op gewicht te komen. Beweging is daarbij heel breed, van sporten tot minder vaak met de auto. Zo kun je dus gaan sporten om af te vallen, maar je kunt ook proberen om naar je werk de fiets te nemen in plaats van de auto. Vier keer per week een wandeling kan zeker helpen, als je maar vaker beweegt dan eerst. Natuurlijk kun je ook besluiten om naar de sportschool te gaan. Daar kunnen ze je namelijk helpen en adviseren over welke beweging voor jou het meest geschikt is om goed en verantwoord af te vallen. Een laatste tip is om te beginnen met bijvoorbeeld 5 kilo afvallen. Daarmee zet je een realistisch doel.

Een goed dieet

Er zijn vele diëten die moeten helpen bij het afvallen. Het zijn er zoveel dat mensen niet meer weten welke het beste is. Als je van plan was een dieet te kiezen zijn een aantal zaken van groot belang. Diëten volgen zijn niet leuk, want je wordt belemmerd in je eten zoals bij lekker eten en drinken. Je zal dus door moeten zetten en motivatie moeten vinden om te blijven doorgaan. Diëten kunnen je ook uitputten, omdat je er speciale ingrediënten voor nodig hebt en op vaste momenten zult moeten eten en drinken. Het is raadzaam dit van tevoren te bedenken voordat je besluit een dieet te gaan doen.

Calorieën tellen

Op de calorieën letten kan ook helpen bij het afvallen, want als je minder calorieën nuttigt zul je minder aankomen. Van belang voor jezelf om op een rijtje te hebben hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt en hoeveel minder dat er dus kunnen zijn. Die aantallen staan op vrouwen op 2000 en voor mannen 2500 calorieën. Je hoeft deze richtlijnen niet aan te houden want als jij veel meer gebruikt, is het altijd beter om te minderen. Als je ook probeert om lekker te bewegen en minder gebruik te maken van de auto of het openbaar vervoer zul je zien dat de kilo’s er nog sneller afgaan. Minderen met calorieën helpt je bij snel afvallen.

Conclusie

Drie punten zijn van belang die je kunnen helpen bij het afvallen, namelijk bewegen, calorieën en dieet. Vaak gaat het om een combinatie van de genoemde en besproken punten om nog sneller en meer af te vallen. Hoe dan ook, het is van belang dat je doet waar je je goed bij voelt. Jij bent degene die af moet vallen en niks is zo vreselijk als een methode waar je niet mee verder kan of die vervelende sport waar je weer naar toe moet. Voel je wel gewaarschuwd, want afvallen zal niet snel leuk zijn. Zeker in het begin is het zwaar en vraagt het om motivatie en stimulatie. Je zult er zwaar aan moeten trekken, maar zodra je ziet dat je inderdaad lichter bent geworden wordt de motivatie om door te gaan alleen maar meer.