Heb jij een kinderwens?

juli 10, 2015 0 Door RBOnline

Heb je een kinderwens en wil je graag zwanger worden, dan is het voor de hand liggend dat je met een heleboel vragen rond loopt. Je doet er dan goed aan om informatie in te winnen als je een kinderwens hebt, zelfs wanneer het een wens is voor in de toekomst.

Zwanger worden gebeurt niet zomaar, er zijn heel veel aspecten waarmee je voorafgaand aan de zwangerschap rekening kunt houden. Aspecten waar bijvoorbeeld rekening mee gehouden dient te worden zijn; gezond eten, voldoende water drinken, goede nachtrust en veel lichaamsbeweging. Er zijn ook dingen die je beter vooraf al kunt beperken of liever kunt laten als je zwanger wilt worden, zoals roken, drugs en alcohol. Menigmaal wordt het vergeten maar dit geldt ook voor de partner, want samen staan jullie sterk!

Het is ook uitermate belangrijk dat je in de familie van beide rond vraagt of er erfelijke aandoeningen voorkomen die van invloed kunnen zijn op jullie toekomstige nageslacht. Wil je weten voordat je zwanger wordt of jezelf de drager bent van een ziekte, dan is het raadzaam om onderzoek te doen naar dragerschap. Dragers hebben zelf de ziekte namelijk niet en kunnen het ook nooit krijgen. Dragerschap kan wel gevolgen hebben bij een eventuele zwangerschap. Wij kunnen je hier meer over vertellen. Mocht je erfelijkheidsvoorlichting en -advies willen, dan kan je ook door ons doorverwezen worden naar een afdeling klinische genetica in een academisch ziekenhuis.

Meer informatie over de kinderwens en zwanger worden vind je op www.verwachtverloskundigen.nl.