Groen gras

Groen gras

april 6, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Het gras is altijd groener aan de overkant is het gezegde. Maar klopt dit ook? De één beweert van wel de ander beweert het tegenover gestelde. Voordat we doorgaan op deze kwestie rest eerst de vraag wat is gras.

De term gras of grasachtige plant kan voor andere groene planten met lijnvormige bladeren gebruikt worden, buiten de leden van de grassenfamilie, terwijl sommige grassoorten een voor de familie minder karakteristiek vorm hebben.

Soorten gras

Er zijn wel te verstaan vijf soorten gras bekend in onze wereld. Hier zijn de volgende soorten in het kort toegelicht. Weilandgras, roodzwenkgras, grasland, groot zeegras en de grote gras lelie.

Weilandgras; Dit is het gras wat door boeren in Europa word gebruikt om het vee op te laten grazen.

Roodzwenkgras: is een vaste plant, die behoort tot de grassenfamilie. Gewoon roodzwenkgras en “roodzwenkgras met fijne uitlopers” worden veel gebruikt voor de aanleg van gazons. Roodzwenkgras kan goed tegen schaduw en groeit goed op zowel kleigrond als op arme, droge zandgrond. Op kleigrond kan het gewoon struisgras verdringen.

Grasland: is een gebied van enige omvang met een vegetatie die gedomineerd wordt door grassen. Veel graslanden zijn cultuurgraslanden die in gebruik zijn voor de veeteelt.

Groot zeegras:Dit is een grassoort wat zich onderwater bevindt.

Grote gras lelie: is een vaste plant.

Trends voor in de tuin

Wat wil de Nederlander van 2016 nou hebben in de tuin. Wat zijn de trends van dit moment. Je ziet een steeds grotere toename van bestrating in tuinen omdat men toch liever niks aan de tuin doet dan wel. Maar dit is echter niet waar. Veel mensen vinden het leuk om in de tuin te werken en er wat moois van te creeren.

Het is trendy om een zwembad, een bbq of een leuke set voor in de tuin te hebben. Men doet dit graag zodat er kan worden genoten wanneer het lekker weer is.
Maar voordat dit mogelijk is moet je natuurlijk wel een mooie tuin hebben. Om dit te laten doen moet er een specialist zijn die kan helpen bij de aanleg van een mooie tuin.

Via tuingras kunt u kiezen uit mooie tuin variaties die bij u in de tuin kan worden aangebracht.