Gouden trouwringen hoeven niet duur te zijn

november 4, 2014 0 Door wintersport

Er wordt wel eens gezegd dat een gouden trouwring kopen tegenwoordig haast onbetaalbaar is, maar is dat wel echt zo? Het klopt inderdaad dat goud sinds jaar en dag het duurste edelmetaal op de markt is, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat hij automatisch onbetaalbaar moet zijn. De hoogte van de kostprijs van je trouwring is namelijk niet alleen afhankelijk van het gebruikte edelmetaal, daarnaast dien je ook rekening te houden met bijvoorbeeld de mate van afwerking. Over hoeveel karaat goud spreken we bijvoorbeeld en wil je graag dat de ring bezet wordt met een steentje of niet? Al deze verschillende factoren zijn mede bepalend voor het prijskaartje van jouw trouwring. Hoe dan ook kunnen we je nu al zeggen dat gouden trouwringen niet perse erg duur hoeven te zijn.

Goedkope gouden trouwringen kopen, kan dat?

Wanneer je er voor kiest om gouden trouwringen aan te kopen dan dien je uiteraard standaard rekening te houden met een kostprijs die aanzienlijk hoger zal liggen dan wanneer je gewoon kiest voor een zilveren trouwring. Echter bestaan er binnen de gouden trouwringen ook veel verschillende varianten die een rechtstreekse invloed hebben op het prijskaartje. Het aantal karaat-goud is bijvoorbeeld van essentieel belang bij het bepalen van de prijs die moet worden betaald. Dat is echter niet alles, want ook de grootte en de zwaarte van de ring kan een belangrijke rol spelen net als de afwerking. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun initialen in hun trouwringen te vermelden of om ze te laten bezetten met bijvoorbeeld een diamant. In deze gevallen kan dat de hoogte van het prijskaartje aanzienlijk beïnvloeden. Probeer met andere woorden te kiezen voor gouden trouwringen die over een beperkt aantal karaat beschikken en die een beperkte omvang hebben om zo het prijskaartje te kunnen drukken.

Trouwringen ingezet met diamant

Wanneer je tegenwoordig een trouwring wenst aan te kopen dien je rekening te houden met de verschillende bestaande uitvoeringen die op de markt terug te vinden zijn. Je kan kiezen voor gewone trouwringen, maar daarnaast kan je ook een gouden uitvoering kiezen. Van zodra je hebt aangegeven welk materiaal het best voldoet aan jouw verwachtingen is het belangrijk om te kijken naar de afwerking die je wenst. Moet de trouwring in kwestie bijvoorbeeld bezet worden met een diamant, wil je er graag je initialen in laten graveren of misschien iets anders? In ieder geval, tegenwoordig zijn er trouwringen op de markt terug te vinden die perfect aan ieders verwachtingen weten te voldoen waardoor je ook op jouw trouwdag gebruik kan maken van prachtige en gepersonaliseerde ringen. Let wel, trouwringen ingezet met diamant zijn uiteraard wel een stukje duurder dan wanneer je kiest voor een eenvoudige ring zonder extra’s.