Gele vlekken uit T-shirts verwijderen

Gele vlekken uit T-shirts verwijderen

juli 11, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Gele vlekken in T-shirts zijn erg vervelend. Met name in witte T-shirts zie je deze vlekken erg snel. Al na een paar keer dragen kun je al verkleuring zien in de oksels van het T-shirt. Dit is vaak een drempel om een lichter T-shirt te kopen. Met behulp van de onderstaande praktische tips hoef je niet meer bang te zijn voor vlekken in je T-shirts.

Soda of schoonmaakazijn

Het klinkt misschien wat gek, maar soda en schoonmaakazijn zijn goede middelen om de gele zweetvlekken uit de shirts te weken. Allereerst laat je het T-shirt weken in lauw warm water. Een uur is lang genoeg. Spoel vervolgens het T-shirt uit en was hem zoals je normaal ook doet. Deze oplossing haalt niet alleen de vlekken uit je T-shirt, maar zorgt er ook nog eens voor dat de zweetgeur uit het T-shirt gaat. Een win-win oplossing die ook nog eens heel goedkoop is.

Dettol

Dettol kan tevens gebruikt worden om jouw vieze T-shirts weer zo goed als nieuw te krijgen. Door een derde Dettol en twee derde water te mengen krijg je een wondermengsel. Door jouw T-shirt minimaal een uur in het mengsel te laten weken en vervolgens goed uit te spoelen, worden de vlekken grondig verwijderd. Wanneer het uur voorbij is, moet je het T-shirt goed uitspoelen en vervolgens wassen hoe je dat normaal ook doet. Deze methode is ook geschikt voor wanneer je haast hebt. Door een klein laagje Dettol met water te mengen in een wasmachine wasbol en bij het T-shirt in de wasmachine te doen, kunnen de vlekken er ook al uit gewassen worden. Dit werkt echter minder goed dan de eerste methode.

Vaatwastabletten of bruistabletten

Ja, je leest het goed. Ook zijn vaatwastabletten of bruistabletten een goede manier om je T-shirt weer schoon te krijgen. Door een vaatwastablet in de wasmachine te doen bij je een normale was, zou de vlek eruit moeten gaan. Deze manier van het verwijderen van de vlek kan echter alleen met vlekken die nog niet zo lang in het T-shirt zitten. Wanneer de vlekken erg groot zijn en er al wat langer in zitten zul je zien dat de vlek er niet volledig uit gaat maar dat de vlek wel een stuk minder groot is. Tevens kun je dus bruistabletten gebruiken die normaliter gebruikt worden voor het reinigen van een kunstgebit.

Wees dus niet bang om een wit T-shirt te kopen met de reden dat er snel vlekken in komen. Met deze manieren kom je er zo weer vanaf. Let wel goed of de aangegeven producten geschikt zijn voor jouw T-shirt. Zo voorkom je verkleuringen en schade aan het T-shirt.