Energie vergelijken zakelijk

februari 18, 2015 0 Door Jeroen Sterk

Niet alleen particulieren kunnen veel geld besparen door te switchen van energieleverancier. Ook voor zakelijke klanten is dit mogelijk door te energie vergelijken (zakelijk). Zakelijke klanten kunnen vaak zelfs nog meer besparen in vergelijking tot consumenten. De reden hiervoor is het verbruik, bedrijven verbruiken vaak veel meer stroom. Wat dacht u bijvoorbeeld van een datacenter vol met honderden servers? Er is nogal wat stroom nodig om deze servers dag en nacht te laten draaien. Het gaat in zo’n geval niet om een consumentenverbruik van zo’n 4.000 kWh per jaar. Een server zal al snel honderden kWh per jaar verbruiken. U kunt wel voorstellen dat een heel serverpark dus enorm veel stroom nodig heeft.

Wat kan ik besparen?

Veel zakelijke klanten vragen zich af hoeveel er te besparen valt. Wij willen dit graag toelichten met een voorbeeld. Stel dat u nu 20 eurocent per kWh betaalt en dat er een andere leverancier is die slechts 17 kWh in rekening brengt.  Bij een verbruik van 20.000 kWh op jaarbasis betaalt u bij de eerste leverancier 4.000 euro per jaar. Bij de tweede slechts 3.400 euro. In dit geval kunt u dit 600 euro per jaar besparen.

Energie vergelijken (zakelijk)

Het is gelukkig heel eenvoudig om de goedkoopste zakelijke energieleverancier te vinden.  U kunt gebruik maken van een zogenaamde energievergelijker, zoals Energie-zakelijk.nl. In deze vergelijker vult u uw adres, stroomverbruik en meter type in. Met deze gegevens gaat de vergelijker automatisch bekijken hoeveel u per energieleverancier moet gaan betalen. Binnen één minuut ziet u de goedkoopste en duurste leverancier. Uiteraard worden ook alle leveranciers daartussenin weergegeven. Waar staat uw eigen leverancier? Staat deze met stip op nummer één, als goedkoopste? Dan kunt u helaas niet overstappen, in dat geval profiteert u al van het goedkoopste energietarief. De kans is echter groot dat uw huidige energieleverancier helemaal niet op nummer één staat in het overzicht. Overstappen is in dat geval aan te raden, u kunt dan namelijk geld besparen.

Kwaliteit

Natuurlijk hoeft de goedkoopste leverancier niet in alle gevallen de beste te zijn. Kwaliteit van een leverancier is natuurlijk ook een belangrijk punt. Hoe is het daarmee gesteld? Om een antwoord op deze vraag te krijgen kunt u recensies raadplegen. Wat zeggen ex-klanten over de leverancier? Werden ze op een nette manier behandeld aan de telefoon en per e-mail? Dit zijn belangrijke vragen als u aan het overwegen bent om over te stappen. U wilt natuurlijk geen klant bij een leverancier worden die de kantjes er vanaf loopt op het gebied van service en klantcontact. Door enkele recensies door te lezen kunt u al snel een beeld van de energieleverancier krijgen. Beoordelen (ex)klanten de leverancier met slechte cijfers, dan is het wellicht verstandiger om over te stappen naar de op één na goedkoopste leverancier.

Stap over en bespaar

Wij wensen u veel succes bij het vinden van de goedkoopste en beste zakelijke energieleverancier door te energie vergelijken (zakelijk) op Energie-zakelijk.nl. Onderzoek vandaag nog hoeveel u kunt besparen en stap zo snel mogelijk over. Het overgehouden geld kunt u weer mooi investeren in uw onderneming!