Een vakantie in Spanje staat voor veel zon en mooie stranden

september 8, 2014 0 Door SanneB

Een vakantie in Spanje is erg populair

Spanje is bij Nederlanders na Frankrijk het populairste vakantieland voor een zonvakantie. Spanje heeft het allemaal bruisende steden, heerlijke sfeer, prachtige Costa’s, veel zon en iedere bestemming binnen Spanje is totaal anders. Nederlanders zijn dol op de Spaanse Costa’s en al helemaal op de Spaanse eilanden.

Voor veel Nederlanders en andere Europeanen, is het vakantie eiland Mallorca een favoriete vakantiebestemming. Alleen al het eiland Mallorca verwelkomt ieder jaar meer dan 6 miljoen toeristen en dat bewijst meer dan genoeg hoe immens populair het Spaanse eiland is bij vakantiegangers. Mallorca is het grootste eiland van de archipel, die bekend staat als de Balearen. Het eiland telt ongeveer 800.000 inwoners, dat is op zich niet heel veel, alleen Amsterdam heeft in Nederland al meer inwoners. De toeristen zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel op het eiland en er zijn veel verschillende bestemmingen op Mallorca waar je kunt genieten van een welverdiende vakantie. Iedereen die van Spanje houdt moet één keer op dit prachtige eiland geweest zijn.

Verblijf op de bestemming die je voorkeur heeft

Mallorca heeft voor iedere vakantieganger wel een geschikte vakantiebestemming. Of je nu kiest voor een verblijf in de buurt van het levendige Magaluf, het jongeren walhalla El Arenal of in het rustige maar fantastische Alcudia er is voor elk wat wils.

Aan accommodaties heb je genoeg keuze want op Mallorca vind je appartementen, hotels, resorts, bungalows en complete villa’s waar je met de hele familie of vriendengroep kunt verblijven. Mallorca is echt een topbestemming voor jong en oud en voor elke soort vakantie. Of je nu heerlijk tot rust wilt komen, wandelen of fietsen het is allemaal mogelijk. Voor de jongeren geldt dat ze op Mallorca helemaal uit hun bol kunnen gaan in één van de vele bars, clubs en discotheken. In Palma de Mallorca vindt je één van de grootste discotheken van Mallorca, de topdiscotheek BCM.

Qua restaurants zit je op Mallorca ook buitengewoon goed want er is keuze te over op het eiland. Met meer dan 2.500 restaurants kun je altijd een geschikt restaurant vinden om een heerlijk hapje uit welke keuken dan ook te eten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om culinair te genieten van Spaanse gerechten, vers gevangen vis of één van de vele internationale gerechten.

Wat heeft Mallorca te bieden

Mallorca is al jaren een geliefd vakantie land voor de rich and famous. Het eiland telt niet voor niets 41 jachthavens met meer dan 17.000 ligplaatsen. Als je het geld er voor hebt kun je natuurlijk één dag in alle luxe leven op Mallorca en huur je een speedboot om ook het gevoel van de luxe in één van de jachthavens te genieten. De meeste toeristen komen naar het eiland om te ontspannen en te genieten van de diversiteit die het prachtige eiland te bieden heeft. Ben je nog nooit naar Mallorca geweest? Het is een must voor iedereen, boek een vakantie naar Mallorca en ontdek zelf het eiland in de Middellandse Zee.