Bediening van de iPhone 6

september 8, 2014 0 Door SanneB

Naar verluidt komt Apple dit jaar voor het eerst met een smartphone die een schermformaat heeft van boven de 5 inch. Het toestel heeft volgens de geruchten zelfs een schermformaat van 5,5 inch en dan kun je wel nagaan dat het toestel bijna onmogelijk met één hand te bedienen is. Apple zou Apple niet zijn als ze hier iets voor hebben bedacht.

Het Amerikaanse elektronicabedrijf moet de stap naar grote smartphones wel nemen om de moordende concurrentie bij te blijven of in Apple’s geval voor te blijven. Apple heeft lang vast gehouden aan een schermformaat van 4 inch en dit had als voornaamste reden dat de iPhone met dit schermformaat nog makkelijk met één hand te bedienen is. Maar de consumenten vragen om grotere smartphones en als Apple dan een groter toestel op de markt brengt moet het toestel wel makkelijk met één hand te bedienen zijn.

The New York Times meldt op basis van ingewijden bij Apple dat het Amerikaanse elektronicabedrijf iets gevonden heeft waarmee de iPhone 6 met 5,5 inch beeldscherm toch nog met gemak te bedienen is. Het zou gaan om een software oplossing waarmee het mogelijk gemaakt wordt dat het toestel gewoon met één hand te bedienen is. De software oplossing is een functionaliteit die je aan en uit kunt zetten. De functionaliteit klinkt bekend in de oren want Samsung maakt al gebruik van een dergelijke één hands bediening. Als je de functie aan zet op de Samsung wordt het beeld verkleint en naar de schermrand verplaatst. Apple heeft zelf nog niets bekend gemaakt met betrekking tot deze één hands bediening maar dat komt ongetwijfeld bij de presentatie van de iPhone 6 aanbod.

De iPhone 6 immens populair

In Nederland zijn de verkopen van smartphones de afgelopen maanden in een slob terecht gekomen en naar alle waarschijnlijkheid heeft dit allemaal te maken met de komst van de iPhone 6. Ieder jaar als Apple een nieuw toestel op de markt brengt zien de providers en telecom webwinkels dat consumenten liever wachten tot de nieuwe iPhone aangekondigd is dan dat ze straks een toestel hebben maar toch liever de iPhone zouden hebben gehad.

De iPhone is immens populair bij jong en oud. Er werd een paar jaar terug geopperd dat de iPhone op zijn retour zou zijn omdat vooral jonger de iPhone niet meer aantrekkelijk vonden en dat kwam vooral omdat de ouders een zelfde toestel zouden hebben. Niets blijkt minder waar want iedereen heeft het over Apple en dat met name over de iPhone. De aankomende iPhone is misschien wel de meest besproken iPhone van aller tijden. En dit lijdt er alleen maar meer toe dat consumenten het kopen van een nieuwe smartphone en het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement uitstellen.

Eén op de tien Nederlanders is al in het bezit van een iPhone en van al deze iPhone bezitters wacht maar liefst één op de vier op de nieuwe iPhone 6. Vooral consumenten die nog de iPhone 4, 4s en 5 in bezit hebben kunnen niet wachten tot het nieuwe toestel op de markt komt. Volgens de laatste berichtgeving is de iPhone 6 vanaf 19 september 2014 verkrijgbaar of tenminste bestelbaar bij verschillende providers. Markeer de datum 19 september al vast in je agenda als je de iPhone 6 als één van de eerste wilt bestellen.