Een dagje uit of een weekeindje weg in Nederland met mindervaliden mensen

Een dagje uit of een weekeindje weg in Nederland met mindervaliden mensen

oktober 3, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Wanneer je minder mobiel bent lijken uitjes ineens een stuk lastiger. Maar dit hoeft niet.  Want ook voor deze mensen is het goed mogelijk om er op een leuke manier op uit te gaan. We geven je hieronder een paar tips.

Plan je uitje vooruit

Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer plaatsen die goed te bezoeken en afgestemd zijn voor mindervaliden.  Maar om een dagje weg zo soepel mogelijk te laten verlopen is het wel zaak om de dag of weekeindje een beetje vooruit te plannen.

Bedenk goed waar je naartoe wilt gaan. Op festivals en attracties wordt er tegenwoordig al aardig rekening gehouden met invaliden of de mindervaliden. Mocht je een handicap hebben of niet helemaal goed meer ter been zijn dan kun je eens een kijkje nemen op: dagjeuitmet.nl. Op de website staat een goed overzicht van locaties waar je heen kan gaan wanneer je minder mobiel bent.

Weekendje weg? Boek op tijd!

Bedenk ook goed waar je wilt overnachten. Kamers die goed bereikbaar zijn voor mindervaliden zijn er niet altijd in overvloed in elk hotel. En als ze er al zijn dan zijn ze snel weg. Zorg dus dat je vroeg boekt. Het is ook nog eens een stuk goedkoper. Verzeker jezelf ervan dat de slaapplaats goed begaanbaar is. Neem contact op met het hotel, motel of camping als je dit niet zeker weet.

Hoe ga je jezelf vervoeren?

Wanneer je minder goed ter been bent zul je je je misschien voort moeten verplaatsen een kruk of rolstoel. Met een auto zijn deze goed te vervoeren. En in een trein gaat dit ook nog prima. Maar als bijvoorbeeld een fietsvakantie wilt gaan doen dan wordt dit al anders. Maar ook hier zijn tegenwoordig mooie oplossingen voor. Wat dacht je van een duofiets bijvoorbeeld?  Op een dergelijke fiets kun je je goed verplaatsen. Vaak bieden ze ook nog trapondersteuning. En een bijkomend voordeel is dat je lekker in de buitenlucht bent. Ideaal dus voor de buitenmensen onder ons.

Met een beetje voorbereiding kom je dus al een heel eind. En als je goed vooruit boekt en je de vakantie uitstippelt, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Je zult zien dat een prettige vakantie voor iedereen is weggelegd.