De populariteit van de opleiding wijkverpleegkundige

november 13, 2014 0 Door bartw

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen. Eén van de opleidingen die steeds populairder wordt is die van wijkverpleegkundige. Zorg dragen voor de gezondheid van hele wijken en buurten is dan ook heel belangrijk!

Waarom is de opleiding wijkverpleegkundige zo populair?
Het is een variërend beroep, waar jij het aanspreekpunt van mensen in een buurt met gezondheidsproblemen. Je wordt volledig opgeleid om een groot scala aan gezondheidszorg te bieden aan ieder persoon. Je zult altijd klaar moeten staan om de mensen in jouw wijk te helpen met allerhande kwaaltjes en problemen. Er is veel vraag naar wijkverpleegkundigen, vandaar dat de opleiding ook zo populair is, want het is gemakkelijk om aan een baan te komen na je opleiding. Bovendien is het salaris ook bovengemiddeld.

Wat leer je tijdens een opleiding wijkverpleegkundige?
Tijdens de opleiding leer je om samen te werken met verschillende andere gezondheidszorginstellingen. Je zult een breed scala aan kennis wat betreft uiteenlopende gezondheidsproblemen opbouwen, en leren hoe je correcte diagnoses kunt stellen en kleine behandelingen uit kunt voeren. Daarnaast zal je je ook bezig houden met maatschappelijk kwesties die in verband staan met gezondheidszorg. Denk aan een campagne voeren om mensen bewust te maken van het Ebola virus, en aan het participeren aan vaccinaties.

Toelatingseisen van de opleiding
Voor de populaire opleiding wijkverpleegkundige dien je een geregistreerde verpleegkundige te zijn met een HBO diploma. Ook met een MBO 4 verpleegkundige opleiding kun wijkverpleegkundige worden, maar daarvoor moet je wel een toelatingstoets voltooien om je capaciteiten te testen. De opleiding duurt over het algemeen 18 maanden.

Als jij dus graag je medemensen wilt helpen met hun gezondheidsproblemen, dan is de opleiding wijkverpleegkundige iets voor jou! Je wordt het aanspreekpunt van een groot aantal verschillende mensen met verschillende klachten. Met deze opleiding leer je hoe je hier adequaat mee om moet gaan, en hoe je samen moet werken met andere instanties om iemand zo goed mogelijk te kunnen helpen en genezen.