Apple Watch gaat waarschijnlijk binnenkort in productie

Apple Watch gaat waarschijnlijk binnenkort in productie

november 13, 2014 0 Door wintersport

Apple kondigde dit najaar aan in 2015 te starten met de verkoop van de Apple Watch, wat betekent dat de productie binnenkort van start zal gaan. Volgens Digitimes maken de verschillende fabrikanten van onder andere de chips voor in het apparaat zich klaar om van start te kunnen gaan. Volgens de bronnen zou Apple 30 – 40 miljoen modellen van de Apple Watch hebben besteld. Dat zou betekenen dat Apple verwacht dat het product een groot succes gaat worden en we binnen no-time allemaal rondlopen met een dergelijk slim horloge.

Verkoopstart in de lente

Apple heeft tot nu toe steeds aangegeven het horloge ‘begin 2015’ te gaan verkopen en dus binnenkort in productie te nemen. Wat dat precies betekent met het oog op de lancering is tot nu toe echter nog niet duidelijk. Eerder al spraken verschillende analisten van een lancering in maart, later werd dit bijgesteld naar 14 februari. Valentijnsdag zou volgens velen een mooi moment zijn om de Apple Watch te gaan kopen, gezien de persoonlijke communicatie die Apple hiermee mogelijk wil maken. Valentijnsdag valt echter op een zaterdag, terwijl Apple normaal gesproken de vrijdag gebruikt om een nieuw product in de markt te zetten. Volgens andere analisten lijkt het er bovendien op dat de lancering toch aan het begin van de lente plaats zal vinden, wat betekent dat we er vanaf maart gebruik van kunnen gaan maken.

Geen productiecijfers bekend

Apple wil zelf niets naar buiten brengen over de bestellingen met het oog op de Apple Watch bij haar fabrikanten en heeft bovendien aangegeven niets over de verkoopcijfers van het horloge te gaan zetten. Dat is opvallend, aangezien Apple wel altijd erg trots is op de verkoopcijfers van bijvoorbeeld de iPhone, die we vaak al na een paar weken te zien krijgen. Het lijkt erop dat Apple het even aan wil kijken met de Apple Watch, om na te gaan of het inderdaad zo’n succes wordt als dat het bedrag verwacht. De reputatie van Digitimes is overigens niet geweldig wanneer het gaat om geruchten over Apple producten, waardoor het verstandig lijkt om met name de productieaantallen nog even met een korreltje zout te nemen.