De nieuwe next-gen PS4 controller

augustus 11, 2014 0 Door Michael Radder

De PlayStation 4 is de nieuwste next-gen console van Sony. De eerste maanden na de release van de nieuwe PS4 zijn erg succesvol verlopen. Dit komt mede door de lage instapprijs en de vele nieuwe mogelijkheden die je hebt met de PlayStation 4. Vooral de PS4 controller heeft vele nieuwe snufjes waardoor de game-ervaring nu beter is dan ooit.

Nieuwe mogelijkheden PS4 controller

De nieuwe PS4 controller heet officieel de DualShock 4. Qua uiterlijk lijkt de controller veel op de voorgaande edities van de DualShock. Er zijn echter een aantal opvallende vernieuwingen.

De meest opvallende verandering is de touchpad die zich bevindt in het midden van de controller. De touchpad kan gebruikt worden om door menu’s te browsen en kan in-game worden gebruikt. De touchpad is de vervanger van de ‘Select’ en ‘Pauze’ knoppen. Deze knoppen zijn vervangen door de ‘Options’ en ‘Share’ knop.

Ook heeft de nieuwe PS4 controller een ingebouwde speaker. Uit deze speaker komen tijdens het gamen omgevingsgeluiden en andere geluidseffecten. Dit voegt een totaal nieuwe dimensie toe aan het gamen op de PlayStation 4.
Daarnaast beschikt elke PS4 controller over een ingebouwd LED-licht. Dit licht kleurt anders, afhankelijk van welke speler je bent. Ook wordt het LED-licht gebruikt voor interactie met de PS4 camera.

Goedkoop een PS4 controller kopen

Een PS4 controller kopen doe je het makkelijkst online. Er zijn op internet namelijk talloze aanbieders van PS4 controllers. Hoewel het product altijd hetzelfde is, zijn er grote verschillen in prijzen. Juist omdat het product altijd identiek is, kan je een PS4 controller kopen bij de goedkoopste aanbieder. Let hierbij wel goed op eventuele bijkomende verzendkosten. Wanneer je de PS4 controller snel in huis wilt hebben moet je ook letten op de verzendtijd. Vaak is dit maar 1 of enkele dagen maar ook dit verschilt per aanbieder.