Dashcam informatie

augustus 17, 2014 0 Door Roger

Wellicht heb je ontdekt dat de dashcam steeds meer opkomt in Nederland en BelgiĆ«. Vroeger hadden alleen brandweerauto’s en taxi’s een auto camera gemonteerd. Maar dit is allang verleden tijd. Door de grote belangstelling en inzicht van de de voordelen van een dashboard camera besluiten steeds meer mensen dat ze ook een apparaat in hun voertuig willen installeren. Een dashcam kopen wordt dan ook steeds populairder.

Een van de beste voorbeelden om een carcam aan te schaffen, zijn natuurlijk de filmpjes uit het buitenland. Zo kunt u zich wellicht nog herinneren dat er een aantal jaren terug honderden filmpjes van een neerstortende meteoriet in Rusland werden opgenomen. Maar dit is zeker niet de enige reden. In een aantal landen is het installeren van een auto camera namelijk noodzaak geworden. Door het oplichten van de verzekering en het inzicht dat ook andere weggebruikers niet altijd betrouwbaar zijn, wordt de aankoop dan ook steeds populairder.

Voorbeelden van nuttige dashboard camera beelden

Nu moet u niet denken dat deze voorvallen zich alleen buiten onze contreien voordoen. Ook in de lage landen wordt namelijk steeds meer duidelijk dat er nogal wat oplichters en wegpiraten actief zijn. Wellicht hoeft u zich minder zorgen te maken om een corrupte agent die u valselijk wilt beboeten, maar elke automobilist heeft natuurlijk de kans betrokken te raken bij een ongeval. Een verkeersongeluk kan resulteren in lang slepende juridische geschillen en problemen met de verzekering. Het is dan ook niet voor niks dat veel verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig aanraden om een dashcam in uw voertuig te monteren.

Mocht u betrokken raken bij een (poging) tot oplichting of een ernstig ongeval, dan kunt u met behulp van het bewijsmateriaal gefilmd door de dashboard camera makkelijk bewijzen dat u geen blaam treft. Tevens kunt u zich wel indenken dat veel daders het niet meer aan laten komen tot een rechtszaak wanneer ze horen dat u alles heeft gefilmd meet een dashcam.

Hoe werkt een dashcam?

Dit is allemaal leuk en aardig, maar als u heeft besloten tot een dashcam kopen, kan de uitgebreide keuze nogal verlammend werken. Er is namelijk een veelvoud aan functies en modellen op de markt. Om u hierbij te helpen zullen wij een snelle opsomming maken van de belangrijke feiten die u over een carcam moet weten.

Op de eerste plaats is het natuurlijk van belang een betrouwbare aanbieder te kiezen. Zo raden wij persoonlijk aan om voor Voordeeldashcam te kiezen. Niet alleen is deze leverancier de goedkoopste van Nederland en Belgiƫ, maar hij heeft ook het grootste assortiment en de beste service. Daarnaast moet u bij het aanschaffen van een auto camera uiteraard erop letten dat de beeldkwaliteit goed is. Grofweg kunt u kiezen uit Full HD (1080P) of HD (720P) beeldkwaliteit. Beide zijn erg goed, maar een dashboard camera met 1080P opnamecapaciteit is net iets geschikter voor de meeste doeleinden. Als u deze keuze heeft gemaakt kunt u er bijvoorbeeld op letten dat het apparaat is uitgerust met een zogenaamde loop functie. Deze zorgt ervoor dat u de geheugenkaart niet hoeft te wisselen als hij vol raakt. De eerste beelden worden namelijk automatisch gewist ten faveure van de meest recente opnames. Hierdoor hoeft u nooit meer het geheugenkaartje te verwisselen!