Creatieve hobby’s zijn in de mode

september 8, 2015 0 Door Diego

Hobby’s waarin mensen hun creativiteit volledig kwijt kunnen zijn op dit moment mateloos populair. Dit komt onder andere doordat je gaandeweg het creatieve proces direct het resultaat ziet van wat je aan het maken bent. In dit artikel bespreken we 3 creatieve hobby’s die op dit moment door veel mensen worden beoefend.

Poppenhuis miniaturen zelf maken

Het is niet voor niets dat er op dit moment bedrijven zijn die poppenhuis tijdschriften en het maken van miniaturen voor in het poppenhuis op tv aan het promoten zijn. Hoewel de hobby met kleine miniaturen te maken heeft, is de handel in de producten behoorlijk groot.

Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om zelf hun eigen poppenhuis miniaturen te maken. Op die manier richten ze stap voor stap hun huis in met als gevolg dat hun inrichting uniek is vergeleken met die van andere poppenhuizen waarin kant-en-klare miniaturen worden gezet. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze hobby? Bekijk dan eens hoe je poppenhuis miniaturen zelf kunt maken.

Bloemschikken

De twee hobby waarin je je creativiteit volledig kwijt kunt is bloemschikken. Via leuke video’s die je op YouTube kunt vinden en op websites waar je gratis cursussen bloemschikken kunt volgen leer je stap voor stap hoe je je eigen schitterende boeket kunt maken. En zeg nou zelf, niets is toch leuker dan wanneer je bij vrienden of familie op visite gaat je als cadeautje een eigen gemaakt boeket kunt geven?

Breien

Breien is een tijdje uit de mode geweest, maar is inmiddels weer helemaal terug! Sterker nog, net zoals bij het bloemschikken en het maken van poppenhuisminiaturen zijn er ook voor breien diverse (online) workshops te volgen. Een leuke bijkomstigheid van breien, is dat je je eigen modieuze kleding kunt maken. En wat te denken van een heerlijk warme sjaal voor als de temperatuur straks weer onder het vriespunt ligt?

Kies de hobby die bij je past

Hoewel de drie besproken hobby’s in dit artikel mateloos populair zijn in Nederland, is het van belang dat je een hobby kiest waar jij je prettig bij voelt en die dus bij je past. Probeer daarom eens een aantal hobby’s uit door bijvoorbeeld een gratis proefles of workshop te volgen. Je komt er dan vanzelf achter waar jij je creativiteit in kwijt kunt en uit welke hobby jij plezier kunt halen.