Clerodendrum trichotomum boom

maart 21, 2015 0 Door kaiiestan

Clerodendrum trichotomum: ook wel bekend als de pindakaasboom
De clerodendrum trichotomum, ook wel bekend als de pindakaasboom, is een relatief onbekende struik. De struik wordt ook wel een kansenboom genoemd. De struik heeft een bepaalde sierwaarde en hierdoor is deze ook uitermate decoratief. De struik is een inheemse struik in China, Japan en de Filippijnen.

Als je de struik gaat planten is het belangrijk om deze voldoende ruimte te geven, alsook voldoende licht. Zo kan de clerodendrum trichotomum zich prima ontwikkelen. Snoeien van de plant is niet nodig. Dit heeft alleen maar een ontsierende werking hebben. Alleen als de struik weinig licht krijgt, kun je deze snoeien en dit kun je het best doen in oktober. Als er vriesschade is, kun je takken tot op het hout dat leeft snoeien. Twijgjes hoef je niet te snoeien, want deze lopen vanzelf wel weer uit. Het plaatsen van planten onder de clerodendrum trichotomum is niet raadzaam, want zij slokken essentiƫle voedingsstoffen op die de clerodendrum trichotomum zelf nodig heeft.


Informatie over planten en struiken

Bij de meeste planten en struiken die je koopt zitten vaak steekkaartjes in de pot of ze hangen eraan. Op het kaartje staat een foto van de plant en de juiste naam. Verder staat er belangrijke informatie op over de eigenschappen van de betreffende plant. Een zonnetje betekent: deze plant houdt van veel zon, een stip verdraagt schaduw, een half zonnetje betekent: heeft 3 tot 4 uur zon per dag nodig. De bloeitijd wordt in cijfers aangegeven die maanden voorstellen: bijvoorbeeld 5-6 of V-VI is: mei-juni.

De beste periode om de plant te snoeien staat aangegeven met een snoeischaartje. Als hoogte wordt altijd een gemiddelde eindmaat opgegeven. De andere tekens wijzen zich meestal vanzelf: zo wordt een speciale groeiwijze aangegeven. Zo worden speciale groeiwijzen aangegeven of dat een plant geschikt is als snijbloemen, als droogbloem of als rotsplant. Bij een waterplant wordt de waterdiepte altijd opgegeven vanaf de bovenzijde van de pot waarde de plant in staat. Lees voor informatie op de site tuinplantenzo.nl