Bouwvergunning in Amsterdam

juli 9, 2015 0 Door Melanie

Voordat u begint met de bouw van uw nieuwe pand is het noodzakelijk dat u uw bouwvergunning goed op orde hebt: wanneer de gemeente halverwege de bouw erachter komt dat er iets niet klopt met de bouwvergunning moet de bouw gestaakt worden. Het feit dat de regels per stad kunnen verschillen, maakt het extra lastig om de bouw zonder problemen voort te zetten. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit probleem te voorkomen. De Amsterdamse bouwspecialisten van CRA Aannemersbedrijf helpen u graag op weg met de bouw of verbouwing van uw Amsterdamse pand.

Wel of geen vergunning?

Sinds 2010 hanteert de gemeente Amsterdam de Wet Algemene Betalingen Omgevingsrecht (WABO) waardoor er een einde kwam aan de wildgroei van vergunningen. Sinds de gemeente de WABO heeft ingevoerd is het aantal soorten vergunningen terug gebracht van 25 tot slechts één. Het blijft alleen wel goed opletten wanneer er wel of geen vergunning nodig is. Zo hebt u niet altijd een vergunning nodig voor de bouw van erkers, carports of dakkapellen, maar hebt u wel een vergunning nodig voor grotere constructies. Onze specialisten raden u daarom aan om altijd van tevoren advies te vragen aan hen of bij de gemeente. Zo voorkomt u latere problemen.

Voorbereidingen voor een vergunningaanvraag

Om de bouwvergunning een zo groot mogelijke kans van slagen te geven, raden onze specialisten u aan om enkele stappen te doorlopen voordat u de daadwerkelijke aanvraag indient. Zo vergroot u de kans van slagen aanzienlijk. Enkele van deze stappen zijn:

  • De online vergunningscheck invullen op de website van de gemeente Amsterdam. Zo ziet u snel en overzichtelijk of u een vergunning nodig hebt.
  • Uw bouwplan toetsen aan hand van het huidige bestemmingsplan en de huidige welstandseisen.
  • Een online conceptaanvraag indienen. Wanneer het concept wordt goedgekeurd is de kans zeer groot dat de uiteindelijke vraag ook wordt goedgekeurd. Bovendien hoort u in deze fase of het plan haalbaar is. In de conceptaanvraag moeten, onder andere, bouwtekeningen worden bijgevoegd.

Advies van bouwspecialisten

Aangezien de regels voor een bouwvergunning soms wat verwarrend kunnen zijn, en omdat de gevolgen van een slechte of ontbrekende vergunning erg vervelend kunnen zijn, raden wij u aan om een specialist in te schakelen zodra u twijfelt. U kunt snel en gemakkelijk onze vakmensen vinden op bij CRA Aannemersbedrijf. Zij kunnen u helpen met de details van de vergunningaanvraag, en bovendien de juiste bouwplannen aanleveren en vervolgens uitvoeren. Zo weet u zeker dat uw project een succes wordt.