4 tips voor inbound marketing succes

4 tips voor inbound marketing succes

mei 16, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Met de snijdende concurrentie van talloze online marketing bedrijven is het zaak om mee te gaan in de laatste ontwikkelingen, deze eigen maken en implementeren in de plan van aanpak. We willen je graag een aantal tips voorschotelen. De volgende vier tips zijn interessant voor zowel startende webmarketeers als de ervaren professionals die graag de volgende stap willen maken.

Tip 1: Componeer waardevolle content

Content is king, een vaak gehoorde uitspraak. In feite is er geen beter middel om je inbound marketing kwaliteiten op te krikken dan beter worden met content. Het beheren van een persoonlijke blog of een blogpagina van je bedrijf kan goud waard zijn. Mocht je dus een mogelijkheid hiertoe hebben, raden we je aan hier zeker gebruik van te maken.

Podcasts zijn een andere weg om in te spelen op een bepaald publiek, dat relevant is voor jouw product of dienstverlening. Vlog of maak gebruik van Facebook Live, voor nog meer levende presentatie en social engagement. Wat dacht je van het geven of deelnemen aan een interessante webinar? Allemaal ideeën waar je waarschijnlijk zelf ook op had kunnen komen, wanneer je maar open genoeg denkt. De kern zit ‘m in een natuurlijke online presentatie voor organisch succes voor zowel aanbieder als consument. Het heeft niets te maken met het opnieuw uitvinden van het wiel, maar komt neer op out-of-the-box denken!

Tip 2: Neem een online cursus

Als inbound marketeer ligt jouw werkveld grotendeels online. Zo kan kennisoverdracht ook prima online plaatsvinden. Vandaag de dag zijn er talloze mogelijkheden voor het bijwonen van een online cursus, workshop of complete opleiding om je marketing horizon te verbreden. Google biedt in dit opzicht een totaalpakket aan cursussen in diens zogenaamde Academy for Ads, waarin je zowel de basis als fijne kneepjes van onder andere Analytics en AdWords eigen kunt maken. Achteraf wordt je beloond met een mooi certificaat van Google, wat op zijn beurt een positieve boost kan zijn voor je curriculum vitae en sollicitaties.

Tip 3: Ga het podium op

Het spreken bij een conferentie kan een geweldige kans zijn om je vaardigheden en kennis te tonen. Daarmee kweek je ook meer vertrouwen en doe je meer ervaring op, op het gebied van interactie. Met een beetje geluk kom je in aanraking met lokale experts op het gebied van inbound marketing, profiteer je van actieve kennisoverdracht, leer je van zowel de successen als fouten van je sparringpartners en vergroot je je netwerk. Het kan wel spannend zijn, maar bedenk je dat je niet per se gelijk voor een zaal vol met experts hoeft te staan. Overweeg bijvoorbeeld het geven van een workshop voor kleine bedrijven of studenten.

Tip 4: Freestyle experimenteren

Soms komen we achteraf onverwachts erachter dat we een bepaalde stap gemaakt hebben, zonder er bewust voor gegaan te zijn. Zo kan dit ook door middel van experimenteren erg fortuinlijk uitpakken, wanneer je zoekt naar nieuwe successen op het gebied van online marketing. Helaas gaat het niet altijd, omdat niet iedere functie genoeg tijd biedt om dingen uit te proberen. Zeker wanneer je aan het begin staan van je loopbaan als marketeer, moet je zeker gebruik maken van de tijd die je over hebt. Experimenteer met content, social media, (advertentie)campagnes en feitelijk elk facet dat bij online marketing hoort. Het is namelijk zo dat er geen wondermiddel of perfect recept bestaat. Inbound marketing is een zeer dynamisch werkveld dat continu verandert, waarbij je soms pas achteraf erachter komt waar de sleutel tot succes ligt.