Tajine kopen

mei 2, 2015 0 Door kitchenandmore

Wat is een tajine?

Een tajine is een Marokkaans aardewerk pan. Deze wordt veel gebruikt in Zuid Europa en Indonesiƫ. Je kunt werkelijk alle gerechten bereiden in een tajine, van kip, noodles, rijs, groente, en natuurlijk vlees.

De tajine begint ook in Nederland steeds populairder te worden. Zo zijn ze op verschillende plekken al te koop en ook online wordt het aanbod steeds groter. Mocht je een heerlijk tajine recept nodig hebben dan zijn er erg veel websites die deze gerechten voor je op een rij hebben gezet.

De tajine heb je in alle soorten en maten. Van 2 cm bij 2 cm (voor het presenteren van bijvoorbeeld mayonaise) tot aan een grote tajine van 32 centimeter voor een heel gezin! Je zit ook steeds vaker dat restaurants de tajine gebruiken als presentatie van hun gerecht, en de mensen hun bestelde eten opdienen in de tajine. Vaak wordt dit gerecht dan wel eerst in de keuken bereid. De tajine vergt vaak wel enige voorzichtigheid in het gebruik, zo zijn er verschillende soorten tajine en ze kunnen lang niet allemaal even gemakkelijk worden gebruik op inductie. Hiervoor hebt je een tajine voor inductie (adapter) nodig. Dit is een stalen plaatje die je op je inductie legt, hierop kun je de tajine plaatsen. Overigens is dit plaatje ook handig voor pannen die normaal gesproken niet op inductie kunnen, nu wel;)

Wanneer je de tajine op gas gaat gebruiken, en dat geldt ook voor gebruik op inductie is het verstandig om het vuur zo laag mogelijk te houden. Bij het gebruik op gas raden wij ook een vlamverdeler aan. om het vuur wat meer te verspreiden en zo niet alle hitte op 1 plek te laten komen.

 

Ben je nou ook een groot Fan van de tajine en maak je er zelf ook geregeld een heerlijk gerecht mee thuis. Stuur dan je gerecht of recept naar tajinegerechten.nl