MMA Rashguards

mei 13, 2015 0 Door crossmedia

Voor de fanatieke vechters onder ons is het dragen van goede sport kleding een must. Vechtsport is vaak een sport waar vaak vergeten wordt hoe belangrijk goede kleding is. Er zijn vele soorten vechtsporten, zoals boksen, kickboksen, MMA, grappling, Karate, Judo, Taekwondo en nog veel meer. De vechtsport waar misschien wel heet meest contact plaatsvindt tussen 2 vechters is MMA. MMA (mixed martial arts) is een vechtsport die eigenlijk alle vechtsporten combineert in 1 sport. MMA vechters gaan uit van het principe dat er niet 1 standaard vechtsport is, maar dat je als vechter altijd dynamisch hoort te vechten, ongeacht de situatie. Of dat nu staand, liggend of hurkend is, een MMA vechter hoort altijd berekenend en alert te zijn om allerlei soorten aanvallen om te gaan.

Sterke duurzame MMA Rashguards

MMA trainingen zijn vaak daarom binnen in een dojo waar er ook ruimte is om zowel staand als op de grond sparring sessies uit te voeren. Omdat er ontzettend veel contact plaatst vindt tussen 2 vechters, is het zeer belangrijk dat kleding tegen een stootje kan. Er wordt namelijk veel getrokken en geduwd tijdens een gevecht en kleding die daar niet tegen bestand is scheurt bij het minste of geringste. Gelukkig zijn er meerdere bekende fabrikanten van MMA gear die speciale MMA rashguards maken voor dit soort mensen. Een MMA rashguard is een shirt met lange of korte mouwen die niet aan elkaar is geniaad, maar zeer duurzaam aan elkaar thermisch is gesmolten. Niet alleen maakt dit het shirt super sterk, je hebt ook geen last meer van losse draadjes. Bovendien is de stof zodanig gemaakt om uw lichaam droog te houden (no-sweat techniek) , maar uw spieren toch wel warm. Enkele bekende fabrikanten van rashguards zijn Hayabusa, Pride or Die en Bad Boy.

Kunt u niet zo snel een winkel vinden voor speciale vechtport kleding, dan zijn er op het internet voldoende webshops die MMA en kickbokskleding verkopen.