Merk in de markt zetten?

Merk in de markt zetten?

oktober 17, 2022 Uit Door Joyce Bouwman

Bedrijven maken gebruik van marketing om een product aan de man te krijgen. Een product kan zeer nuttig zijn, van uitstekende kwaliteit en toch niet goed verkocht worden als het niet bekend is. Het is daarom belangrijk om bekendheid te verkrijgen. Maar dat is niet alles. Ook de juiste branding is cruciaal voor de verkoop. Toch zijn er veel strategieƫn die worden toegepast in branding die juist afbreuk doen aan een merk. Dit is er een aantal van. Je kunt bijvoorbeeld een video animatie laten maken om je merk te versterken en sowieso online je merkbekendheid vergroten door bijvoorbeeld internet marketing.

Gebruik een naam niet voor alles

Als je al een product op de markt hebt dat succesvol is, kan het verleidelijk zijn om je tweede product mee te laten liften op de naamsbekendheid van het ander product. Hoewel dit nog weleens gedaan wordt, is dat niet altijd een goed idee. De makkelijkste methode om een merk krachteloos te maken is door de naam overal voor te gebruiken. Hoe specifieker het gebruik van een merknaam, hoe krachtiger een merk wordt.

Gebruik geen generieke namen

In de fase waarin je een merknaam moet kiezen, is het verstandig een merkenbureau in te schakelen om je daarbij te helpen. Het is belangrijk een naam te gebruiken die niet al gebruikt wordt door een ander bedrijf. Je kunt daardoor namelijk in problemen komen. Registreer dus een naam die uniek is. Ook belangrijk is om geen generieke namen te gebruiken. Generieke namen blijven niet goed hangen en hebben te veel bijkomende associaties waar je geen controle over hebt. Dit kan dus zorgen voor een zwak merk. Het is bovendien moeilijk een generieke naam te onderscheiden van een merk van concurrenten als zij ook generieke namen gebruiken. Een unieke naam die geen andere associaties opwekt is dus het beste.
Als je op het punt staat een merkregistratie te doen, kun je waarschijnlijk wel hulp gebruiken van een merkenbureau. Ook merkbescherming is namelijk van belang om je merk sterk te houden en om te verhoeden dat andere bedrijven misbruik maken van je naamsbekendheid.

Ga met de tijd mee; wel eens aan een bedrijfsvideo gedacht?

In een notendop, een promotionele bedrijfsfilm betekent stuk filmmateriaal dat door een bedrijf wordt gebruikt om iets dat met hun merk te maken heeft, te promoten, te laten zien, uit te lichten of te adverteren.

Soorten promotionele bedrijfsvideo’s zijn onder meer:

 • Informatieve video’s die inzicht bieden in uw bedrijfscultuur
 • Video’s die een nieuw productassortiment of nieuwe dienst laten zien
 • Video’s die een mijlpaal of prestatie vieren
 • Merkvideo’s die helpen om het verhaal van uw bedrijf te vertellen
 • Video’s die klanten een fijne kerst of Pasen wensen
 • Promotievideo’s voor een toekomstig evenement
 • Video’s die het succes van een evenement uit het verleden beoordelen of erop reflecteren
 • Casestudy’s of video’s met getuigenissen

De promotievideo’s van een bedrijf kunnen op verschillende plaatsen worden gebruikt, waaronder:

 • Sociale media websites
 • Website bestemmingspagina’s
 • Marketing e-mails
 • Presentaties voor iedereen, van potentiĆ«le investeerders tot belanghebbenden

Een professionele bedrijfsfilm laten maken kan heel interessant zijn voor diverse ondernemingen.