Je eigen website maken

Je eigen website maken

april 15, 2019 Uit Door Joyce Bouwman

Als je een eigen bedrijf hebt, heb je veel aan een website. Maar waarom eigenlijk? Wat voor voordelen heb je als je een website hebt, tegen als je geen website hebt? En hoe maak je je eigen website? Of wil je liever een website laten maken, bijvoorbeeld door een bedrijf als Pingwin? In dit artikel krijg je op al deze vragen antwoorden. Lees dus gauw verder!

Voordelen van een eigen website

De voordelen van een eigen website zijn enorm. Het internet wordt steeds belangrijker. Zelfs nu vrijwel iedereen internet gebruikt, stijgt het gebruik alsnog. Je mist dan ook vele kansen als je niet in deze grote poel van mogelijkheden springt. Aanvragen gaan nu echt niet meer via de telefoongids. Alles gaat via websites. Genoeg reden dus om een eigen website op te zetten en op te laten zetten. Maar hoe doe je dat?

Eigen website bouwen

Als je hebt besloten dat je een eigen website maken wilt, denk je vast dat dit veel werk kost en anders wel bakken met geld! Dit is echter totaal niet juist. Met sommige tools kan je heel makkelijk je eigen website maken, en nog vrijwel gratis ook! Bij veel aanbieders betaal je bijvoorbeeld alleen voor de hosting en de domeinnaam en kan je gratis je eigen website daarmee maken! Erg makkelijk dus.

Zelf doen of website laten maken?

Misschien ben jij wel helemaal niet technisch en zie jij het totaal niet zitten om een eigen website te gaan bouwen. Dat kan. Ondanks dat het met een gratis website tool niet moeilijk is om je website te maken, kan het zijn dat je hier gewoon geen zin en/of tijd voor hebt. In dit geval kan je altijd nog een websitebouwer inhuren. Hier betaal je dan echter wel tussen de 500 en 2000 euro voor. Als je dit geld niet hebt, zijn er altijd wel studenten die het voor minder willen doen, echter is de kwaliteit dan soms wel iets minder dan een professionele webbouwer. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om aan een eigen website te komen. Pas echter wel op dat je niet opgelicht wordt met de kosten na het bouwen van de website. Sommige bedrijven vragen een x aantal euro per maand aan onderhoudskosten of hostingskosten. Dit is totaal onnodig en alleen een manier voor hen om geld te verdienen. Trap hier dus niet in.

Conclusie

Het maken van je eigen website is zeer wenselijk wanneer je een eigen bedrijf hebt. Het is niet moeilijk om zelf een website te maken via tools van een webhosting bedrijf, maar als dit je niet ligt kan je er ook één laten maken. Echter is dit wel duurder. Ook moet je oppassen dat je niet opgelicht wordt door je webbouwer!