Het belang van een goede bureaustoel

Het belang van een goede bureaustoel

december 14, 2017 Uit Door Joyce Bouwman

Bij het kopen van een bureaustoel moet een weloverwogen keuze gemaakt worden over welke bureaustoel de juiste is. Zo moeten er op verschillende punten gelet worden. Dit is belangrijk aangezien er, over het algemeen, veel tijd doorgebracht gaat worden op de bureaustoel. Zo zal iedereen die binnen een bedrijf achter een bureau werkt al gauw een uur of 6 op de bureaustoel zitten. Hierdoor is het van belang dat deze goed zit en dat deze ook de werkprestaties bevordert. Want als het geval is dat de bureaustoel niet lekker zit kan dit de werkprestaties nadelig beïnvloeden.

Waar is een bureaustoel voor gemaakt

Bij een bureaustoel is het belangrijk dat je nadenkt waar een bureaustoel voor gemaakt is. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer bureaustoelen die zich focussen op het uiterlijk, terwijl het bij een bureaustoel juist van belang is dat de basis hiervan goed is en dat deze lekker zit voor de gebruiker. Het uiterlijk moet hierbij van ondergeschikt belang zijn.

Verstelmogelijkheden

Een van de belangrijkste functies van een bureaustoel is dat deze verstelbaar moet zijn naar de persoon die de bureaustoel gebruikt. Hierdoor kan de persoon de stoel naar zijn of haar wensen zetten, zodat de stoel comfortabel zit en dit tevens de werkprestaties kan bevorderen. Hierbij moet niet alleen gekeken worden naar een verstelbaar zitvlak, maar ook naar de hoogte van de armleuningen. De armleuningen zijn belangrijk voor de houding van de gebruiker, doordat de de armleuningen zorgen voor een bepaalde houding van de arm die invloed heeft op de schouder, hierdoor is het belangrijk dat deze goed afgesteld worden.

Testen

Het testen van een bureaustoel wordt relatief weinig gedaan. Hierbij wordt niet het testen in de showroom bedoelt, maar het testen van een bureaustoel binnen het bedrijf. Door de bureaustoel een week of twee te testen, afhankelijk van de mogelijkheden bij de verkoper, is het mogelijk om een goed idee te krijgen van hoe de bureaustoel voelt. Hierdoor wordt het maken van de juiste omtrent de bureaustoel een stuk makkelijker.

 

Bij het kiezen van een bureaustoel is het dus belangrijk dat er verder gekeken wordt dan alleen naar het uiterlijk. De kwaliteit van de bureaustoel is belangrijk aangezien er over het algemeen veel uren per dag op gezeten wordt. Hierdoor moet een juiste zithouding het belangrijkste onderdeel zijn van de keuze. Indien dit het geval is, is enige keuze die er gemaakt kan worden de juiste.