Condoom snuiven, gevaarlijke nieuwe hype

Condoom snuiven, gevaarlijke nieuwe hype

april 23, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Er zijn al heel wat vreemde hypes ontstaan de afgelopen jaren. Meestal ingezet op de sociale media, zo begon het ooit allemaal eens vrij onschuldig met de bucket challenge en planking. Maar al snel kwamen er andere vreemde rages bij. Wat dacht je peper snuiven, kaneel happen en wastabletten happen. Ze lijken vooral een variant en hippere versie te moeten vormen van de oude oubollige hollandse oer spelletjes. En niet allemaal even ongevaarlijk. Nu is er weer een vreemde rage opgedoken: condooms snuiven.

Condooms snuiven?

Ja echt waar, je stopt een ongebruikte condoom in een van je neusgaten en vervolgens snuif je de condoom naar binnen. Tot het stuk Latex in je keel terecht komt. Via de mond haal je het sexregenjasje weer uit je lijf. Je dacht dat het niet gekker kon maar toch wel.

Zeker niet zonder gevaar…

Het mag dan wel een voorwerp zijn om veilig mee te kunnen vrijen maar dat wil niet zeggen dat deze hype veilg is voor deze vorm van gebruik. De condoom kan halverwege je neusgat en keel vast komen te zitten waardoor je zomaar kunt stikken in het ding. Het is dan ook te hopen dat de jongeren hem weer gaan gebruiken om hun andere  ‘neus’ mee te snuiten in plaats van inhaleren. Dat is toch een stuk veiliger.

Sociale druk de stuwende motor

Veel van deze challenges en hypes ontstaan op Youtube en Facebook. Het is  een van de vormen om met elkaar in contact te komen en elkaar uit te dagen. Hierdoor ontstaat vaak wel een sociale druk. Mensen dagen elkaar uit de sociale druk zorgt ervoor dat een challenge zorgt ervoor dat veel van de hypes viral gaan,