Chocolade maakt gelukkig

Chocolade maakt gelukkig

oktober 30, 2022 0 Door Joyce Bouwman

Laatst sprak ik met iemand die geen chocolade lust. Wat? Geen chocolade, dacht ik. Ik kan me alles voorstellen bij spruitjes (al zijn die na de vorst ook heel lekker) of olijven..maar chocolade?

Iemand die geen chocolade lust, loopt bovendien de kans mis om allerlei gelukkig gevoelis mis te lopen. Want chocolade maakt gelukkig!

Graai jij ook altijd in de doos met chocolade wanneer je een slecht humeur hebt? Dat is goed te verklaren. Chocolade stimuleert de endorfineproductie en daardoor worden mensen gelukkig, vrolijk, blij en raken ze goed gehumeurd. Lekker snoepen en een goed humeur erbij krijgen? Hoe leuk is dat?

Goed voor de hersenen

Chocolade zorgt niet alleen voor een geluksfactor maar is tegelijkertijd goed voor de hersenen. Ben je druk op het werk of heb je straks een vergadering. Dan is het helemaal geen verkeerd idee om een stukje chocolade te eten. Het houdt je brein gezond en je geest sterk. Daarmee kun je beter presteren en dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd door je collega’s.

Beter rekenen

Chocolade eten zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je beter kunt rekenen. Heb je te maken met die ene ingewikkelde rekenopdracht? Grijp dan eerst naar de chocolade! Flavonoïden, die in de lekkernij zitten, helpen je namelijk bij jouw rekenkunsten. Ik zeg niet dat je een rekenwonder wordt, maar het help in ieder geval zeker.

Verbetering sportprestaties

Mentaal heeft chocolade eten allerlei voordelen. Maar ook fysiek. Een stukje lekkere chocolade eten voordat je in de sportschool duikt, zorgt ervoor dat je het langer volhoudt. Wie dus denkt dat het slecht is om dit te eten voor het sporten, die heeft het dus mis. Zorg er uiteraard alleen wel voor dat je niet te veel eet.

Kortom, je kunt maar beter wél chocolade lusten. Iedereen heeft een goed excuus om bedrukte chocolade te snoepen met kerst. Mensen die dat niet doen, die missen allerlei prettige invloeden.